Zie Assessments

Ontwikkelassessment

“Hoe kan ik een nieuwe impuls aan mijn werk geven?”
“Past de functie die ik op het oog heb wel bij mij?”
“Hoe kan ik mijn kennis voor mijn huidige functie verder uitbreiden?”
“En heb ik daar nog aanvullende scholing voor nodig?”

Als u bevoegd docent bent in het basis- of voortgezet onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs en uw loopbaan graag verder wilt ontwikkelen, dan is het Ontwikkelassessment iets voor u. Zo komt u erachter of uw ambitie en uw capaciteiten overeenkomen en in welke richting u zich kunt ontwikkelen.

Met het Ontwikkelassessment worden uw kwaliteiten en talenten in kaart gebracht. Ook zoeken we uit wat u nog mist aan scholing om uw doel te bereiken. Na afloop van het assessment ontvangt u een ontwikkelplan waarmee u de bekwaamheden ontwikkelt die u in uw nieuwe of huidige functie nodig heeft.

Inhoud van het assessment

Het assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

Portfolio

Uw CV, diploma’s, motivatie en proeven van bekwaamheid worden bij elkaar gelegd en beoordeeld. Ook wordt gevraagd naar feedback van leerlingen, ouders en collega’s.

Criteriumgericht interview

In een gesprek gaat de assessor dieper in op de informatie uit het portfolio. Daarnaast wordt het scholingsadvies en het persoonlijk ontwikkelplan besproken.

Tijd en Kosten

Gemiddeld kost het kennismakingsgesprek een uur. Het interview duurt anderhalf uur. De tijd die het kost om het portfolio te maken is afhankelijk van de kandidaat. De doorlooptijd van het assessment is ongeveer twee maanden. Afhankelijk van de samenstelling van het assessment bedragen de kosten maximaal 1500 euro.

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich direct aanmelden, of meer informatie en een offerte aanvragen.