UTAlumni NetwerkAgendaTwente Alumni Lezing - De Noordzee: een civieltechnische kijk onder water

Twente Alumni Lezing - De Noordzee: een civieltechnische kijk onder water Den Haag - Pieter Roos

De Universiteit Twente houdt graag goed contact met al haar alumni. Daarom wordt jaarlijks een reeks lezingen door heel Nederland georganiseerd. Bij alle sprekers, of ze nou als hoogleraar, docent, alumnus of op een andere manier verbonden zijn aan de UT, zit het ondernemende karakter van de UT in het bloed. En daar zijn we trots op! Mede mogelijk gemaakt door het Universiteitsfonds Twente reizen we met de zeven 'ondernemende' sprekers door het hele land. Met uiteenlopende thema’s als plastic soup, de verbeeldingskracht van ondernemers, het belang van onze zeebodem en storytelling.

Pieter Roos studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente en belandde na zijn studie bij de vakgroep Water Engineering and Management (afdeling Civiele Techniek), waar hij nu als universitair hoofddocent werkt. Hij onderzoekt de dynamiek van de bodem van de Noordzee, iets wat erg van belang is voor de scheepvaart, de aanleg van pijpleidingen en de stabiliteit van windmolens. In 2017 werd Pieter uitgeroepen tot docent van het jaar van de Universiteit Twente.  

Op geheel eigen wijze zal Pieter in een interactieve lezing het publiek meenemen in zijn onderzoek naar zandgolven in de Noordzee en de toepassingen daarvan.

  • Dinsdag 20 maart (vanaf 19:00 uur)
  • Campus Universiteit Leiden Den Haag, gebouw Wijnhaven, Turfmarkt 99, Den Haag
  • Prijs: vijf euro (inclusief borrel)
  • De voertaal van deze lezing is Nederlands 
  • Ik wil een kaartje kopen voor deze lezing