Wonen & huisvesting

Op de Engelstalige website vind je meer informatie

Ben je student of medewerker bij de Universiteit Twente en zoek je woonruimte?

De Universiteit Twente schakelt tussen lokale woningaanbieders en toegelaten internationale UT-studenten, medewerkers en gasten om woonruimte te vinden.

Lees verder op Engelstalige website

Op deze pagina wordt de informatie kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Woonruimte voor studenten

Je kunt thuis blijven wonen of op kamers gaan. Als je wilt verhuizen, heb je weer de keus: ga je op de campus of in de stad wonen? Waar je ook terecht wilt komen, je beslist zelf wat bij je past. Op de campus zijn de woongroepen meestal wat groter dan in de stad. Soms woon je samen met wel achttien personen, al zijn er ook genoeg groepen voor vijf of meer mensen. Ook kan je op de campus op jezelf wonen in je eigen appartement of zelfstandige kamer. In de stad woon je meestal samen met twee tot zes personen. Wanneer je op zoek gaat naar een kamer, kan je dus zowel op de campus als in de stad gaan kijken en daarna je beslissing maken. 

Het vinden van een kamer in Nederland kan een grote uitdaging zijn. Maar je hebt geluk: een kamer vinden in Enschede is goedkoper en makkelijker dan in andere Nederlandse studentensteden! We raden je sterk aan om vóór de start van je studie huisvesting te regelen. Begin minimaal 3 maanden van tevoren met je online kamerzoektocht. En onthoud: hoe eerder je begint, hoe gemakkelijker het is om betaalbare kamers te vinden.

Bij de Universiteit Twente hebben we onze full-service campus, zodat je zowel op als buiten de campus kunt wonen, in de stad Enschede. Ook de stad Hengelo [5 kilometer van UT] is een goede optie!

Huizen voor medewerkers

Op de campus staan zestig medewerkerswoningen. Met de bewoners is een speciale erfpachtovereenkomst afgesloten. Zo mogen eigenaren hun huis alleen verkopen aan personen die op de Universiteit Twente (of een gelieerde instelling) werken en zelf gaan bewonen. Bij serieuze belangstelling voor het huren van een woning, neem je contact op met Euverman Vastgoedbeheerders via mail of 074 250 32 22