Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Universitair docent Bestuurskunde en Beleidswetenschappen

Functieomschrijving

Ben jij een bestuurskundige of of beleidswetenschapper met een grote belangstelling voor het begrijpen van hoe grote maatschappelijke en technologische uitdagingen van onze tijd worden aangepakt door beleidsmakers? Wil jij vanuit een bestuurskundig perspectief een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een eerlijke en duurzame  (digitale) samenleving? Dan nodigen wij jou graag uit om ons team te komen versterken ! Wij bieden een inspirerende academische omgeving die jou stimuleert om jouw wetenschappelijk onderzoek en onderwijs verder te ontwikkelen op verschillende gebieden van bestuurskunde en beleid, bijvoorbeeld in (vergelijkende) lokale overheidsstudies, bestuurlijke hervormingen,  Europeanisering en  globalisering,  of  datagedreven  (algoritmische)  beleidsvorming  en bestuur.

Dit kan jouw volgende nieuwe boeiende carrièrestap zijn! Als universitair docent ga je aan de slag in de sectie Bestuurskunde van het departement Technology, Human and Institutional Behaviour (HIB) van de Universiteit Twente. Naast je kwaliteiten als onderzoeker zijn jouw onderwijsvaardigheden erg belangrijk, omdat je vakken ontwikkelt en doceert in onze BSc Bestuur, Samenleving & Technologie, de MSc-opleiding Bestuurskunde en de MSc-opleiding Europese Studies. Daarnaast begeleid je bachelor- en masterscripties en promotietrajecten. Verder wordt er van jou verwacht dat je:

 • Jouw onderzoeksprofiel verder gaat ontwikkelen, actief bent in bestuurskundig en/of beleidsgericht onderzoek, publiceert in internationale tijdschriften en jouw onderzoek presenteert op toonaangevende conferenties;
 • Initiatieven neemt om externe financiering aan te trekken voor jouw onderzoek;
 • Open staat voor samenwerking met andere instituten en overheidsinstanties en een bijdrage levert aan (gezamenlijke) projecten.

Profiel

 • Een afgerond (of bijna afgerond) proefschrift, bij voorkeur in bestuurskunde, beleidswetenschappen, lokale overheidsstudies, EU studies, of in een relevante andere discipline; 
 • Een sterke belangstelling voor de studie van bestuur en beleid, bij voorkeur in een context van grote maatschappelijke uitdagingen en technologische transformaties;
 • Inzet voor het bereiken van maatschappelijke impact;
 • Vermogen en ambitie om externe onderzoeksfinanciering te verkrijgen;
 • Bij voorkeur ervaring met lesgeven aan een internationaal geaccrediteerde universiteit;
 • Een universitair onderwijskwalificatiecertificaat (UTQ), of de bereidheid om deze te behalen;
 • Een passie voor en ambitie om een inspirerende docent te worden op het gebied van bestuurskunde en beleidsstudies;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en aantoonbare beheersing van het schriftelijk en gesproken gebruik van de Engelse taal, minimaal op C2 niveau, en bij voorkeur ook van de Nederlandse taal (of in ieder geval bereid om Nederlands te leren);
 • Goede sociale vaardigheden, een goede teamspeler;
 • Vermogen en ambitie om nauw samen te werken met externe stakeholders.

Ons aanbod

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 18 maanden met de intentie om deze om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het startsalaris varieert, afhankelijk van kennis en ervaring, van € 3.807 tot € 5.922 bruto per maand (conform de CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast biedt de Universiteit Twente een uitstekend en aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket waar onder 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een solide pensioenregeling, sabbatical leave, professionele en persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met dr. Ringo Ossewaarde, e-mail:  m.r.r.ossewaarde@utwente.nl. Voor informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Karen Geerdink, HR adviseur, e-mail:  k.geerdink@utwente.nl.

Solliciteer uiterlijk 15 november 2021 via onderstaande button en voeg toe:

 • een motivatiebrief, waarin jouw kwalificaties en motivatie om naar deze functie te solliciteren wordt benadrukt;
 • een gedetailleerd cv inclusief de contactgegevens van (bij voorkeur) twee of meer referenties.

Over de afdeling

De sectie Bestuurskunde (PA) maakt deel uit van het bredere departement  Technology, Human and Institutional Behaviour (HIB) van de Faculteit Behavioural, Management & Social Sciences (BMS) van de Universiteit Twente. De sectie Bestuurskunde is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs in bestuurskunde; in de hedendaagse context van grote maatschappelijke uitdagingen in een technologisch transformerende samenleving. We willen bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke en duurzame  (digitale)  samenleving vanuit een bestuurskundig perspectief. De sectie Bestuurskunde is een groep onderzoekers met expertise in de subdisciplines overheidsbeleid, publiek management en openbaar bestuur in een sterke methodologische setting. We  richten ons op hoe de grote maatschappelijke en technologische uitdagingen van onze tijd worden aangepakt door bestuurlijke actoren. We gaan daarbij uit van de globalisering en lokalisering van bestuur in een technologisch transformerende wereld. Voorbeelden hiervan  zijn: duurzame ontwikkeling, kunstmatige intelligentie, (big) data-gedreven en algoritmische  beleidsvorming  en  bestuur, grensoverschrijdende crises, gegevensbescherming, smart cities of bestuurlijke hervormingen

Over de organisatie

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universitair docent Bestuurskunde en Beleidswetenschappen
Klik hier om te solliciteren