Zie Vacatures

Technicus (m/v) Electrical Engineering

Functieomschrijving

Meewerken aan uitdagende projecten op het interface tussen technologie en het menselijk lichaam? Heb je een passie voor technologie met relevante medische toepassingen dan is de vakgroep Biomedical Signals and Systems (BSS) van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) op zoek naar jou.

Wij houden ons bezig met het verbeteren van diagnose en behandeling van patiënten met chronische aandoeningen in de klinische en thuis-/zelfzorgomgeving. Dit doen we door technologie te ontwikkelen die fysiologische functies kan meten en beïnvloeden, door met signaalanalyse klinisch relevante informatie uit de gemeten signalen te halen en met slimme algoritmen de beïnvloeding van het lichaam aan te sturen. We zoeken een technicus (m/v) die ons team komt versterken.

DE UITDAGING
Je gaat werken in de vakgroep BSS van de faculteit EWI. De vakgroep bestaat uit vier hoogleraren, zes universitair (hoofd)docenten, vijf post-doc onderzoekers, twee technici, 32 promovendi (zowel intern als extern) en een management assistent.

De vakgroep BSS maakt onderdeel uit van het TechMed Centre van de Universiteit Twente. Het TechMed Centre heeft up-to-date lab faciliteiten voor het meten aan de fysiologische functies van mensen, een e-health house lab, en vele andere medisch-technologische lab voorzieningen.

Wij werken in onze onderzoeksprojecten nauw samen met een groot aantal bedrijven, ziekenhuizen en andere onderzoeksgroepen in Nederland en het buitenland op gebied van meting en beïnvloeding van lichaamsfuncties, het meten van menselijke gedrag en e-health technologie. 

Als Technicus houd je je primair bezig met het ontwerp- en realisatie van biomedische instrumentatie. Dit betreft sensing van (elektro)fysiologische en bewegingsgrootheden en actuatie van fysiologische functies b.v. door middel van elektrische stimulatie of met augmented reality systemen.

In dit kader van deze taken ben je verantwoordelijk voor:

 • ontwerp en realisatie van hardware en embedded software voor deze instrumentatie;
 • direct overleg en samenwerking met opdrachtgevers binnen de vakgroep BSS, maar ook daarbuiten (partners in nationale en Europese projecten);
 • goede en gestructureerde documentatie van hard- en software via daartoe geëigende software systemen voor versiebeheer;
 • toepassing van wetgeving en richtlijnen voor medical devices, inclusief risico-analyse;
 • opstellen van Investigational Medical Device Dossiers (IMDDs), noodzakelijk voor het verkrijgen van ethische goedkeuring voor het uitvoeren van experimenteel onderzoek, waarin de experimentele instrumentatie toegepast wordt;
 • beheer van het BSS Hardwarelab en uitvoering van apparatuurbeleid;
 • technische ondersteuning van het e-health living lab in het nieuwe TechMed center van de UT.
Je stemt je werk af met de wetenschappelijke stafleden van de vakgroep BSS. In sommige projecten werk je zelfstandig naast een promovendus (PhD), in veel projecten werk je in een team van wetenschappers van binnen en van buiten de Universiteit Twente.

Profiel

 • Je hebt HBO opleiding in Elektrotechniek afgerond;
 • Je werkt graag en goed samen in een team, maar kunt goed zelfstandig werken ;
 • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels, hebt een hands-on mentaliteit, bent flexibel en nieuwsgierig;
 • Je bent gepassioneerd en ziet technische problemen als uitdagingen;
 • Je denkt in oplossingen en durft initiatief te nemen;
 • Je bent leergierig en wil je blijven ontwikkelen, op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied. Specifiek ben je bereid je verder te bekwamen waar nodig voor het optimaal uitvoeren van je taken;
 • Je hebt ervaring met Ontwerpen en realiseren van embedded elektronica hardware en software;
 • Programmeren in C/C++, Python. MATLAB en/of LabView
 • Adequaat documenteren van hard- en software en versiebeheer
 • Ervaring in het ontwerpen en de risicoanalyse van medische apparatuur is een pré.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Ben je enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Stuur dan een sollicitatie incl. curriculum vitae, diploma, cijferlijsten en eventuele referenties tot 1 december 2019 via onderstaande knop.

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met prof.dr.ir. P.H. Veltink via p.h.veltink@utwente.nl.

Ons aanbod

 • Wij bieden een afwisselende functie, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer.
 • Je wordt initieel voor 1 jaar voltijds aangesteld (38 uur per week) met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Het bruto salaris bedraagt minimaal € 2.579,- tot maximaal € 4.274,- per maand (schaal 8/9/10), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) zoals een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Tot slot bieden we ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.


English version

De organisatie

Universiteit Twente: Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Technicus (m/v) Electrical Engineering
Klik hier om te solliciteren