Onderzoek naar het ondersteunen van mantel zorgers

Waarom dit onderzoek?

Veel mantelzorgers bieden zorg aan een naaste, bijvoorbeeld vader, moeder of partner. Zeker voor wie een baan heeft of studeert kan dat erg belastend zijn. Om toe te werken naar goede ondersteuningsoplossingen, zoeken we studerende en/of werkende mantelzorgers. 

Waar werken we aan?

Het is steeds vaker nodig dat mensen als mantelzorger voor een naaste, bijvoorbeeld vader, moeder of partner zorgen. Naast het verlenen van praktische zorg, maken mantelzorgers zich daarbij vaak ook zorgen over die naaste. Zeker voor wie een baan heeft of studeert kan dat erg belastend zijn. Deze belasting kan ten koste gaan van vitaliteit en inzetbaarheid. Daarom dat we in Twente op zoek zijn naar nieuwe oplossingen om studerende en/of werkende mantelzorgers te ondersteunen. Dit project is een eerste stap in dit proces. We zoeken hiervoor studerende en/of werkende mantelzorgers van 18 jaar of ouder om een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst gaat over hun ervaring met het geven van mantelzorg.

Wat vragen we van jou

In dit onderzoek zal je 1 keer een vragenlijst invullen met vragen over je ervaringen met het verlenen van mantelzorg. En ook over de kansen die samenwerkingskracht hier bij kan bieden. De vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Aan het eind van de vragenlijst word je gevraagd of je ook in het vervolg van het project betrokken wil blijven. Dan mag je verder meedenken over mogelijke oplossingen.

Wie kan er meedoen en wanneer?

Alle werkende en/of studerende mantelzorgers van 18 jaar of ouder. De vragenlijst staat open voor deelname tot 21 maart.

Extra 

Graag willen we bij houden hoe veel mensen we bereiken via deze pagina. Daarom zien we het liefst dat mensen zich via deze website aanmelden. Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden. De vragenlijst ontvang je dan in je mail en is volledig anoniem.

Als je liever nergens je e-mailadres wilt registreren, kun je hier klikken om direct naar de vragenlijst te gaan.

Wie zit achter dit project?

dr. J.L. Sturge (Jodi)
Universitair docent

Ik ben Jodi Sturge. Ik ben universitair docent en onderzoeker in Interaction Design bij de afdeling Design Production and Management, faculteit Engineering Technology aan de Universiteit Twente. Mijn onderzoeksinteresses liggen op het gebied van gezondheidszorg, de gebouwde omgeving en technologie.

Dit project wordt geleid door Twentse Koers. Dit is een samenwerkingsverband op gebied van zorg en ondersteuning in de 14 Twentse gemeenten. In dit project werk ik samen met collega’s en studenten van de Universiteit Twente, en met collega’s van Saxion Hogeschool. Samenwerkingskracht Mantelzorgers is een Regio Deal Twente project en wordt mogelijk gemaakt met bijdragen vanuit het Rijk en de Provincie Overijssel.

Meld je aan!

Wil je meedoen? Als je je naam en e-mailadres achterlaat ontvang je een mail met de link naar de vragenlijst. Je e-mailadres wordt niet gekoppeld aan die vragenlijst, deelname is anoniem. Wil je je gegevens niet invullen? Klik dan hier boven op de link bij 'extra'.

Belangrijk te weten

  • Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig.
  • Als je je aanmeldt voor een studie krijg je altijd een automatische bevestigingsemail. In die mail staat wanneer je iets hoort van de onderzoeker.
  • De onderzoeker neemt contact met je op. Je krijgt dan meer informatie over het onderzoek en kan je vragen stellen.
  • Na het contact met de onderzoeker geef je definitief aan of je meedoet. Je vult dan een zogeheten 'Toestemmingsformulier' in.
  • Na het geven van jouw toestemming ontvang je een kopie van het toestemmingsformulier.  
  • Een ethische commissie heeft naar dit onderzoek gekeken en een positief advies gegeven. De commissie zegt hiermee dat het onderzoek wetenschappelijk zorgvuldig is en dat het volgens deelnemersrechten wordt uitgevoerd. 
  • Jouw contactgegevens worden alleen gebruikt zoals jij dat wilt. De gegevens delen we alleen met de onderzoeker van het onderzoek waar je aan mee wil doen. Heb je aangevinkt dat je graag op de hoogte blijft over nieuwe onderzoeken? Dan ontvang je maximaal 1x per maand een bericht. Mocht dit wijzigen, nemen we eerst contact met je op. Lees hier uitgebreid hoe we omgaan met persoonsgegevens.