Zie Opleidingen

Masterclass Risicomanagement

Masterclass RisicoManagement in de Publieke Sector 

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Risicomanagement in de publieke sector
Graad: certificate
CROHO-code
Duur
10 weken
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
1 maart 2021 - 21 mei 2021
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 25 plaatsen

Cursus in deeltijd

De Masterclass Risicomanagement in de publieke sector maakt de risicomanagement cyclus voor u inzichtelijk én direct toepasbaar in uw organisatie. Na afloop beschikt u over hoogwaardige en actuele kennis en inzichten die u in staat stellen effectiever en kosten-efficiënter te functioneren op het gebied van risicomanagement.

Kerndocent Martin van Staveren vertelt

Dr. ir. Martin van Staveren MBA, kerndocent van de
Masterclass Risicomanagement in de publieke sector
(onderdeel van de executive Master Public Management),
over Blended Risicomanagement voor de publieke sector

Digitale transformatie, cyberrisico’s en privacy, steeds mondiger burgers met hoge verwachtingen, zorg en welzijn in transitie. Rode draad is de factor onzekerheid
Lees verder

Verhaal Monique Brewster

Monique Brewster heeft als directeur van een woningcorporatie vaker met risicomanagement van doen. Toch gaf de Masterclass Risicomanagement in de publieke sector haar hele nieuwe inzichten. Met name de lessen over storytelling waren echte eye-openers. Lees haar hele verhaal.

FLEXIBEL STUDEREN MET 'BLENDED LEARNING'

Deze masterclass wordt aangeboden in een geheel nieuwe onderwijsvorm: Blended learning. Zowel klassikaal als online onderwijs, waardoor u optimaal uw tijd kan indelen tussen werk, privé en deze parttime studie.

Masterclass start 1 maart 2021
Direct inschrijven

RISICO’S IN ZES STAPPEN

Publieke en semipublieke organisaties hebben te maken met veel dynamiek in een complexe bestuurlijke omgeving. De maatschappelijke verwachtingen zijn hoog, taken en verantwoordelijkhe­den nemen toe, regelgeving verandert en de financiële middelen zijn beperkt. Het vakgebied risicomanagement draagt bij aan integraal, effectief en kosten-efficiënt beleid in de omgang met publieke, maatschappelijke en or­ganisatorische risico’s.

Het helpt publieke managers om realistisch én effectief om te gaan met hun actuele risico’s, om zo hun publieke taak sober en doelmatig te kunnen uitvoeren.Kerndocent Martin van Staveren

Voorbeeld 6 stappen

In onderstaande video neemt kerndocent Martin van Staveren u mee in de essentiele 6 stappen van de risico cyclus aan de hand van het incident in Alphen aan de Rijn. Na het bekijken van dit korte filmpje weet u exact waar het mis ging in de risico analyse van dit project.

Borgen van kwaliteit

Misschien wel meer dan ooit is een juiste afweging tussen risicobeheersing en innovatie­kracht essentieel om de benodigde kwaliteit van dienstverlening van pu­blieke organisaties en instellingen te waarborgen. De basis van risicomanagement in de publieke sector ligt in het expliciet en cyclisch doorlopen van zes opeenvolgende stappen. Gezamenlijk vormen deze stappen de risicomanagement cyclus voor het beheersen van risico’s én het benutten van kansen die ontstaan vanuit onzekerheid. De zes stappen zijn, soms in wat andere be­woordingen, aanwezig in alle gangbare benaderingen van risicomanagement.

Als je de risico’s goed voor het voetlicht wilt brengen, moet je een goed verhaal hebben.Monique Brewster, Directeur Woningstichting Leusden

Praktische informatie

Meer informatie over de Masterclass Risicomanagement in de Publieke Sector? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie omtrent de doorvoering van het 'blended learning' onderwijsmodel vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

MASTERCLASS START 1 maart 2021
neem een optie

Brochure aanvragen?

Wilt u een brochure over de Masterclass Risicomanagement in de Publieke Sector of de verschillende masterclasses ontvangen? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.