HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsOpleidingenMaster Course Toekomstgericht Toezichthouden

Toekomstgericht Toezichthouden

Toezichthouden in een veranderende maatschappij eist van u om uw kennis en inzichten op peil te houden. Deze opleiding biedt 42 PE punten.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master Course Toekomstgericht Toezichthouden
Graad: none
CROHO-code
Duur
6 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
Tijden nog niet bekend
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 12 plaatsen

Master course in deeltijd

Het aanvaarden van een functie als toezichthouder betekent verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijk zijn. Hoe geeft u vorm aan deze verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving, waarvoor kritische kracht en continuïteit zo belangrijk zijn? In de Master Course Toekomstgericht Toezichthouden leert u hier alles over.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Neem een optie

Alle thema's komen aan bod

De inhoud van de course richt zich op de kerntaken: toezichthouden, werkgeverschap en klankbordfunctie. Door middel van theorie en praktijkcases komen de diverse aspecten aan bod zoals ethische dilemma’s, integriteit, financieel toezicht, governance codes, dynamiek in de boardroom en de ontwikkelingen in het toezichthouden. Kortom: alle aspecten van het krachtenveld waarin u acteert!   


Drs. Lieseth Bakker-Brusse, directeur Praktijkcentrum Procestechnologie
“De mastercourse Toekomstgericht Toezichthouden heb ik als zeer waardevol en effectief ervaren. Een aanrader voor zoekende, beginnende en zittende commissarissen! Theorie en praktische handvatten zijn onderdeel van een goed verzorgd en volledig programma. Ik kijk uit naar de jaarlijkse terugkomdagen!”
Drs. Lieseth Bakker-Brusse, directeur Praktijkcentrum Procestechnologie

Actueel thema

De rol van toezichthouder kent al enige tijd veel aandacht in de media. Het aanvaarden van toezichthouderschap vraagt steeds meer verantwoordelijkheid. Ook het selecteren van een nieuwe toezichthouder gebeurt vaak vanuit de context op ambities die de organisatie heeft. Wordt de kennis en het netwerk van de toezichthouder voldoende benut en draagt het bij aan de strategie en het succes van de organisatie? Uiteindelijk kan de continuïteit van organisaties op het spel staan, met ingrijpende financiële en maatschappelijke gevolgen.

De toezichthouder als strategisch partner
Bekijk het programma

Meer informatie

Meer informatie over de Master Course Toekomstgericht Toezichthouden? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

STUDIEADVISEUR MARJOLEIN HELPT U GRAAG.
Bel nu
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies