Opzet Learning Community

Over toezichthouden raak je nooit uitgeleerd

Worstel jij ook weleens met je rol van toezichthouder? Ben je bestuurder die vanuit zijn missie en visie moet zoeken naar de juiste verhouding met toezichthouders? Of loop jij als professional weleens tegen zaken aan die met toezichthouden te maken hebben? Waarom zou je alleen op zoek gaan naar antwoorden, als je je vragen en bevindingen op dit gebied ook met anderen kunt delen? Genoeg redenen om met een learning community aan de slag te gaan. Universiteit van Twente biedt deze mogelijkheid.

Als toezichthouder van een grotere organisatie krijg je steeds meer op je bordje. Hoe kun jij aan alles wat er van je wordt gevraagd, blijven voldoen? Ook als bestuurder voel je vaak de druk van de buitenwereld. Je wilt je doelstellingen vanuit de missie en visie van de organisatie realiseren, maar moet dit doen onder het wakend oog van de toezichthouders. Hou verhoud je je als bestuurder en toezichthouder tot elkaar? En hoe kun je van elkaar leren?

Blijven professionaliseren is belangrijk om met de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie mee te kunnen bewegen. Een leven lang leren dus. Maar betekent dat ook een leven lang in de schoolbanken naast je werk? De Universiteit Twente ziet leren liever in een bredere context.

Ruimte voor individuele groei

Optimaal leren doe je samen en fluïde. In verschillende leervormen die als vanzelfsprekend elkaar aanvullen en in een gemeenschap waarin je elkaar voedt met kennis en ervaring uit de praktijk. Zo help je elkaar verder.

Studenten zijn ook docenten en vice versa, zo leer je samen met anderen op gelijkwaardig niveau. Je deelt je vragen, dilemma’s en bevindingen met anderen en creëert zo ruimte voor individuele professionele groei. Samen delen jullie een schat aan kennis en ervaring; daar kan geen theorieboek tegenop.

Veelkleurige community

In de community Toezichthouden, die de Universiteit Twente faciliteert, leer je van elkaar door er voor elkaar te zijn. Of je nu toezichthouder bent, (oud-) deelnemer van een master course, docent of gewoon nieuwsgierig naar het vak van toezichthouden. Geen vraag is te gek, geen dilemma te groot. In de community brengt iedereen zijn eigen expertise en ervaring in. Zo stimuleer je niet alleen je eigen ontwikkeling, maar ook die van anderen. De community kan uitgroeien tot een grote en veelkleurige leergemeenschap waarbinnen mensen elkaar ontmoeten, elkaar verder helpen en waarbinnen onderzoek wordt gedaan. Zo ontstaat er een prachtig en professioneel ecosysteem; een broedplaats voor innovatieve oplossingen.   

Wetenschap en praktijk versterken elkaar

In de learning community Toezichthouden voeden wetenschap en praktijk elkaar voortdurend. De wetenschap maakt gebruik van casussen uit de praktijk en geeft met onderzoeksbevindingen weer een impuls aan de praktijk. Het een doet niet onder voor het ander, wetenschap en praktijk zijn afhankelijk van elkaar. Vanuit dit principe geven wij onze community vorm. Dit betekent dat wetenschappers én professionals uit de praktijk deel uitmaken van de community, op basis van wederkerigheid en gesloten beurzen.

Master course Toekomstgericht Toezichthouden

Een learning community betekent overigens geen definitief afscheid van de schoolboeken en de lesbanken. Alleen zien wij deze als onderdeel van het brede spectrum dat community learning biedt. Je kunt bijvoorbeeld de master course Toekomstgericht Toezichthouden volgen. Hierin scherp jij op verschillende gebieden je kennis en vaardigheden aan. Dat doe je door met inhoudelijke thema’s aan de slag te gaan zoals digitalisering, boardroom dynamics, moreel kompas, cultuur en gedrag en het juridisch kader. Je ontwikkelt je persoonlijke en professionele vaardigheden die jij inzet als stakeholdermanager in een vaak bestuurlijk gevoelig speelveld.

Onderdeel van een veelzijdige leeromgeving

Ingebed in de learning community, is de master course een dynamisch geheel van verschillende leervormen, waarbij je elkaar inspireert en coaching krijgt van docenten en alumni. En het mooie is, dat je als deelnemer van de master course én als alumnus Permanente Educatie (PE)-punten ontvangt.

Voor de master course Toekomstgericht Toezichthouden maken we niet alleen gebruik van onze excellente docenten van de UT, maar ook van toppersonen uit het bedrijfsleven die interessante casuïstiek inbrengen. Zo is de master course niet alleen een academische exercitie, maar een voortdurende kruisbestuiving van de laatste wetenschappelijke inzichten met inzichten uit de praktijk.

De campus als inspirerende locatie

De campus van de Universiteit Twente is de achtergrond waartegen de master course Toekomstgericht Toezichthouden zich afspeelt. Deze bijzondere locatie is een ontmoetingsplek voor verschillende nationaliteiten en een broedplaats voor innovatie. Er zijn allerlei faciliteiten tot onze beschikking, zoals het DesignLab. Verder is er volop kunst en cultuur. Kortom, je wordt volledig ondergedompeld in een omgeving die leren en vernieuwend denken stimuleert. De college zullen veelal plaatsvinden in het U-parkhotel.

Wil jij meer weten onze learning community?
E.G.M. Veltman - van der Woning (Jacqueline)
PROGRAMMACOÖRDINATOR
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies