Digitale Transformatie in de publieke sector

LEIDINGGEVEN AAN DIGITALE TRANSFORMATIE IN DE PUBLIEKE SECTOR. DE SAMENLEVING WORDT GEDOMINEERD DOOR TECHNOLOGIE. WAT IS DE volgende stap in DIGITALISERING? 

De Masterclass Digitale Transformatie in de publieke sector geeft kennis, inzichten en handvatten rond digitale transformatie die nodig zijn om verantwoord keuzes in de publieke sector voor te bereiden, te begeleiden en te nemen. In samenwerking met de docenten van Universiteit Twente, experts uit de praktijk en de hoogopgeleide mededeelnemers krijg je sturing en visie op casussen uit je eigen werkpraktijk

De publieke sector heeft meer en meer te maken met de invloed van digitalisering. Het kan gaan om ontwikkelingen rond smart cities en digitale zorg, maar ook om sectoren als politie, politiek, en bestuur. Een belangrijke digitale transformatie is de opkomst en gebruik van big data, artificial intelligence en data-gedreven besluitvorming. 

Ontvang digitale brochure

LEIDINGGEVEN AAN DIGITALE TRANSFORMATIE

Publieke en semipublieke organisaties hebben te maken met veel dynamiek in een complexe bestuurlijke omgeving. Leidinggevenden in een steeds veranderende omgeving. Bij een digitale transformatie veranderen de regels van het spel, maar is (meestal) niet vooraf duidelijk welke regels wel gelden en welke niet meer. In de alledaagse praktijk van leidinggevenden komt het er vervolgens niet van om die transformaties de aandacht te geven die nodig is. Een gebrek aan urgentie, kennis, beide? Leer over het leiding geven aan transformaties op basis van academisch onderzoek en de learnings van de professionals uit de verschillende sectoren.

Data, INTERNET OF THINGS EN ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Data-gedreven besluitvorming, Internet of Things en A.I. we kunnen niet zonder, maar hoe integreer je het potentieel van deze technologieën? Het gebruik van data biedt kansen voor slimme samenlevingen. Het heeft een grote impact, maar hoever en het wat van de implicaties blijft ongrijpbaar. Daardoor worden de doelen die de leidinggevende zich stellen vaak niet behaald en wordt de publieke zaak niet optimaal gediend.

Voor wie?

Werk je als leidinggevende, manager of bestuurder in de (semi-) publieke sector (overheid, publieke uitvoeringsorganisaties, non-profit organisaties), als consultant in de (semi-) publieke sector of ambieer je een dergelijke functie in de toekomst?

Heb je in jouw werkzaamheden (in)direct met digitale ontwikkelingen te maken? Wil je je doordachte en weloverwogen strategische keuzes kunnen maken en implementeren? Dan is de Masterclass Digitale Transformatie in de publieke sector voor jou bedoeld.

Je wordt als deelnemer aan de Masterclass Digitale Transformatie in de publieke sector toegelaten als:

Let op!

Ben je opzoek naar een meer praktijk- en toepassingsgerichte opleiding? Kijk dan naar de Leergang Digitale Transformatie. De focus ligt hier op operationeel en tactisch management.

Deze opleiding kan ook incompany worden aangeboden. In dat geval kan de course op door jou gewenste onderdelen worden uitgebreid of ingekort. Opleidingsdata kunnen in overleg worden vastgesteld en de studielocatie is binnen je eigen organisatie of op een zelf te bepalen locatie.

Vragen over deze masterclass?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre
Martin van Staveren, kerndocent Masterclass Risicomanagement in de publieke sector

Digitale transformatie, cyberrisico’s en privacy. Rode draad is de factor onzekerheid. Veel is immers onzeker over de snelheid en impact van deze ontwikkelingen op organisatie en stakeholders

Martin van Staveren, kerndocent Masterclass Risicomanagement in de publieke sector

Opleidingsoverzicht

Certificering
Masterclass Digitale Transformatie in de publieke sector
Bewijs van deelname
Faculteit
Professional Learning and Development
Duur
3 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
10% Engelstalig
90% Nederlandstalig
Startdata
Tijden nog niet bekend
Locatie
Enschede, U Parkhotel
Aantal plaatsen
Er zijn 25 opleidingsplaatsen

Meer weten?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies