Master Risicomanagement

Online informatiebijeenkomst

TIL JOUW ORGANISATIE NAAR EEN HOGER NIVEAU MET EFFECTIEF RISICOMANAGEMENT

Een professionele organisatie steunt vanuit een groot aantal processen op een krachtig, integraal beleid omtrent risicomanagement. Risicomanagement is – zeker dankzij bijvoorbeeld digitale en maatschappelijke ontwikkelingen – een dynamisch en complex proces. Dit stopt niet bij de deuren van het pand. Sterker nog: regel- en wetgeving, burgers en consumenten zijn een vitaal onderdeel. De deeltijd master Risicomanagement helpt je risico's in de organisatie te beheersen en te zorgen voor een veerkrachtige en toekomstbestendige organisatie. 

Deze master biedt je een complete, analytische en actuele benadering van risicomanagement. Voor professionals en managers is het essentieel om het brede domein van risicomanagement te kennen. Deze deeltijdmaster stelt je via verschillende masterclasses en courses in staat op strategisch niveau een succesvolle visie te ontwikkelen en te implementeren en biedt een actueel, integraal inzicht hoe om te gaan met bedrijfsmatige en maatschappelijke risico’s. 

De opleiding is geaccrediteerd en leidt op naar de academische titel Master of Science (MSc). Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere masterclasses los te volgen, zonder deel te nemen aan het volledige mastertraject Risicomanagement.

Ontvang digitale brochure

Master Risicomanagement in een notendop

Meerwaarde voor je organisatie

Met deze opleiding krijg je inzicht op het gebied van risicoanalyse, veiligheid, innovatie, resilience, communicatie, finance, ICT, organisatie, security en ethiek. Deze inzichten zijn waardevol voor zowel jouw eigen professionele ontwikkeling als voor jouw organisatie. De master biedt alle ruimte voor eigen vraagstukken, waardoor je actuele, wetenschappelijk inzichten direct kun toepassen in de dagelijkste praktijk.

Marianne Kooistra, Adviseur Kwaliteit en Veiligheid Medisch Spectrum Twente

Ik vond het heel boeiend om alle praktijkervaringen van de studenten uit allerlei verschillende branches naast elkaar te leggen en te horen hoe anderen in het werkveld met de materie omgingen

Marianne Kooistra, Adviseur Kwaliteit en Veiligheid Medisch Spectrum Twente

Studeren naast je werk: goed te combineren

Deze master is flexibel ingericht, zodat het goed is te combineren met jouw baan. Je bepaalt zelf in welke volgorde je studeert en kunt instromen bij de start van elke masterclass. Je kunt de master in tweeënhalf jaar afronden, maar je kunt ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject. Lees meer over de opbouw van het programma en de studiebelasting.

Voor wie?

De master Risicomanagement is speciaal ontwikkeld voor professionals en managers in de private en publieke sector met ambitie in risicomanagement. Deelnemers zijn afkomstig uit diverse sectoren en vakgebieden:

Opleidingsoverzicht

Certificering
Master’s degree in Risicomanagement
MSc
Faculteit
Professional Learning and Development
Duur
32 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
80% Nederlandstalig
20% Engelstalig
Instroommoment
5 september 2024
Locatie
Enschede, U Parkhotel
Aantal plaatsen
Er zijn 20 opleidingsplaatsen
Accreditatie
NVAO
Literatuur
90% Engelstalig
10% Nederlandstalig
Kosten
€35.000,-

Meer weten?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies