Informatie verkiezingen

Kandidaatstelling verkiezingen studenten

Kandidaatstelling

De kandidaatstelling is op woensdag 1 april 2009 vóór 17:00 uur.

Een formulier voor kandidaatstelling kan je nu al ophalen bij het Centraal Stembureau (Spiegel, kamer 300). Om je kandidaat te stellen moet je een lijst indienen met minimaal één kandidaat (en maximaal vijftien kandidaten) en handtekeningen verzamelen van vijf kiezers (op de UT ingeschreven studenten). Mocht de kandidatenlijst niet helemaal kloppen, dan kan deze alsnog later worden aangevuld.

Je kan zelf een eigen lijst indienen, maar je kan je ook bij een bestaande partij aansluiten zoals UReka of Campus Coalitie (CC). Het voordeel daarvan is dat deze partijen veel ervaring hebben en een bestaande partijorganisatie die je kan steunen. Maar zelf een lijst beginnen behoort ook altijd tot de mogelijkheden, zoals Campussy in 2006 met succes aantoonde.


Lidmaatschap

Studenten ontvangen een vergoeding voor hun lidmaatschap. Dit bedraagt minimaal € 1.990 per jaar. Studenten die een speciale functie binnen de raad bekleden ontvangen nog eens € 850 extra.


Verkiezingen

De stemperiode is van maandag 11 mei t/m vrijdag 15 mei 2009 tot 12.00 uur. De verkiezingscampagne begint al de week hiervoor. Voor de campagne is per partij een budget beschikbaar om de campagnekosten te dekken. Stemmen vindt plaats via internet. Alle studenten ontvangen per e-mail een uitnodiging om te stemmen.

De verkiezingsuitslag wordt op vrijdagmiddag om 17:00 bekend gemaakt.