HomePrijzen en beurzenEerstegeneratiefonds

Eerstegeneratiefonds

Kom je als eerste van jouw gezin, of zelfs familie, naar de universiteit? Vaak is alles dan nieuwer en onbekender dan voor diegenen die in de voetsporen van ouders, broers of zussen treden. Niet alleen voor jou is de Universiteit dan nieuw, maar ook voor je familie. Binnen de familiekring is er voor de activiteiten die jij als student naast je studie wil ontplooien daardoor soms minder begrip.

ACTIVITEITEN NAAST JE STUDIE

Juist deze activiteiten, zoals het bezoeken van congressen, het meegaan op studiereizen, het aansluiten bij activiteiten van de diverse verenigingen of zelfs deel zijn van commissies en besturen van studieverenigingen of sportverenigingen, zijn belangrijk voor je (persoonlijke) ontwikkeling. Als er financiële belemmeringen zijn om aan dat soort activiteiten deel te nemen, en je bent eerstegeneratie student, dan kun je een beroep doen op dit fonds.

HET EERSTEGENERATIEFONDS KAN HELPEN!

Het Eerstegeneratiefonds is opgericht door alumni en relaties van de Universiteit Twente om studenten zoals jij te helpen met financiële ondersteuning, zodat je hopelijk toch deel kan nemen aan activiteiten die jij van belang vindt voor je ontwikkeling! Het gaat om bijdragen van maximaal 500 euro per keer.

VOOR WIE IS DIT FONDS?

 WANNEER KOM JE IN AANMERKING VOOR HET FONDS

WAAR KAN JE SUBSIDIE AANVRAGEN?

Voor meer informatie over het het eerstegeneratiefonds kan je contact opnemen met:

drs. J.E. Meerburg (Josine)
Fundraiser Stichting Universiteitsfonds Twente