Faciliteiten

Ontdek het Techmed Centre en de health labs

Het Technisch Medisch Centrum beschikt over de modernste infrastructuur ter ondersteuning van het onderzoek en onderwijs. De faciliteiten variƫren van hoogtechnologische onderzoekslaboratoria voor vroege onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten tot gesimuleerde zorgomgevingen met echte medische apparatuur die kunnen worden gebruikt voor de opleiding van professionals of als proeftuin voor preklinische studies. Tot slot hebben we toegang tot de medische faciliteiten van een uitgebreid netwerk van klinische partners die gebruikt kunnen worden voor onderzoek en training.

Facility Sharing

'Facility sharing' wordt zowel binnen als buiten de universiteit actief aangemoedigd. Voorbeelden van 'facility sharing' zijn TechMed spin-offs die gebruik maken van gedeelde laboratoriumfaciliteiten om een succesvolle start mogelijk te maken, medtech bedrijven die de TechMed proeftuin gebruiken voor het testen van producten in een vroeg stadium of geavanceerde onderzoekslaboratoria voor contractonderzoeksexperimenten en ziekenhuizen die de simulatie- en trainingslaboratoria in het Simulatie en Trainings Centrum gebruiken voor het opleiden van hun personeel. De Universiteit Twente en haar partners in de regio hebben verschillende financiƫle stimuli om het gebruik van deze faciliteiten te stimuleren.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gebouwen Zuidhorst en Technohal

De Zuidhorst en de Technohal zijn de twee meest prominente gebouwen van het TechMed Centrum. De nieuwe Technohal op het O&O-plein op de universiteitscampus is gerenoveerd en is de kernlocatie van het Technisch Medisch Centrum. Het is officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander. Lees meer over het ontwerp en de renovatie van de Technohal op de pagina over de huisvestingsstrategie van de Universiteit Twente.

Ontdek de technohal
Volg de digitale rondleiding