Ontdek het TechMed Centrum in de digitale rondleiding

De gezondheidszorgopleidingen van de Universiteit Twente bieden baanbrekend en agendabepalend onderwijs om studenten voor te bereiden op een carrière in deze sector.

De gezondheidszorg is voortdurend in beweging. Studenten van de Universiteit Twente worden opgeleid om innovatieve en relevante verbeteringen in de gezondheidszorg door te voeren in de onvoorspelbare, complexe en geglobaliseerde wereld van vandaag. Om dit te bereiken richt het onderwijs zich niet alleen op het aanleren van kennis en vaardigheden in het vakgebied, maar ook op het ontwikkelen van een breder scala aan ‘21st century’ skills en persoonlijke kwaliteiten. Lees er meer over in de onderwijsvisie van de gezondheidsopleidingen van de Universiteit Twente (Engels).

Bachelor- en masteropleidingen 

Hieronder vind je een overzicht van de bachelor- en masteropleidingen van het Technisch Medisch Centrum. Meer informatie over de inhoud van de opleidingen is te vinden op de websites van de specifieke opleidingen.

Bachelor (BSc) & Master (MSc) opleidingen

 • Biomedical Engineering

  MSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig4 specialisaties
  Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

  4 specialisaties voor Biomedical Engineering

  Bioengineering technologies

  MSc2 jaarVoltijd
  Voor deze richting is geen Nederlandse beschrijving beschikbaar.

  Biorobotics

  MSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig
  Biorobotics is about the application of robotics and mechatronics in medicine and healthcare, which you investigate from a mechatronic point of view.

  Imaging and in vitro diagnostics

  MSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig
  Imaging and in vitro diagnostics focuses on techniques for visualizing and interpreting the processes in cells and bodies (such as acoustics, ultrasound, radiation and magnetism).

  Physiological signals and systems

  MSc2 jaarVoltijd
  Physiological signals and systems focuses on the central nervous system: for example, you analyze models of the brain, or you examine how electrical stimuli can repair disturbed body functions;
 • Biomedische Technologie

  BSc3 jaarVoltijd80% Nederlandstalig
  Als "ingenieur" ontwikkel en ontwerp je nieuwe technologie voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
 • Gezondheidswetenschappen

  BSc3 jaarVoltijd80% Nederlandstalig
  Wil jij bijdragen aan verbeteringen in de gezondheidszorg? Vernieuwen? Dan is de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente wat voor jou.
 • Health Sciences

  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig3 specialisaties
  De master Health Sciences is gericht op het inzetten van technologie en innovatie om verbeteringen in de gezondheidszorg te realiseren.

  3 specialisaties voor Health Sciences

  Innovation in public health

  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig
  In deze specialisatie leer je hoe je de publieke gezondheidszorg op de meest effectieve manier kunt organiseren, aansturen en financieren ten behoeve van kwalitatief goede zorg.

  Optimization of healthcare processes

  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig
  In deze specialisatie leer je om nieuwe methoden op het gebied van ‘early health technology assessment’ toe te passen om processen in en tussen zorgorganisaties te optimaliseren.

  Personalised monitoring and coaching

  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig
  In deze specialisatie richt je je op de vraag hoe de gezondheidszorg gepersonaliseerd kan worden door onopvallende, gebruiksvriendelijke technologieën.
 • Technische Geneeskunde

  BSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig
  Bij Technische Geneeskunde (Klinische Technologie) leiden we mensen op om technologie in te zetten voor de behandeling en diagnose van individuele patienten en om patiëntveiligheid voorop te stellen.
 • Technical Medicine

  MSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig2 specialisaties
  In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

  2 specialisaties voor Technical Medicine

  Medical Imaging and Interventions

  MSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig
  Deze specialisatie gaat in op minimal invasieve technologie, de reconstructive van beschadigde weefsels, medische robotica, computer gestuurde interventies, biomaterialen en imaging technieken.

  Medical Sensing & Stimulation

  MSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig
  Medical Sensing & Stimulation richt zich op het verwerven, verwerken en interpreteren van medische signalen en het gebruik van medische signalen om verminderde functies te stimuleren of herstellen.

Overzicht van alle UT bachelor- en masteropleidingen van de UT