Onderwijs

De gezondheidszorgopleidingen van de Universiteit Twente bieden baanbrekend en agendabepalend onderwijs om studenten voor te bereiden op een carrière in deze sector.

De gezondheidszorg is voortdurend in beweging. Studenten van de Universiteit Twente worden opgeleid om innovatieve en relevante verbeteringen in de gezondheidszorg door te voeren in de onvoorspelbare, complexe en geglobaliseerde wereld van vandaag. Om dit te bereiken richt het onderwijs zich niet alleen op het aanleren van kennis en vaardigheden in het vakgebied, maar ook op het ontwikkelen van een breder scala aan ‘21st century’ skills en persoonlijke kwaliteiten. Lees er meer over in de onderwijsvisie van de gezondheidsopleidingen van de Universiteit Twente (Engels).

Bachelor- en masteropleidingen 

Hieronder vind je een overzicht van de bachelor- en masteropleidingen van het Technisch Medisch Centrum. Meer informatie over de inhoud van de opleidingen is te vinden op de websites van de specifieke opleidingen.

Bachelor (BSc) & Master (MSc) opleidingen

 • Biomedical Engineering

  Deze master leert je technologische innovaties te ontwerpen die de medische zorg verbeteren – op het gebied van diagnostiek, behandeling, revalidatie, preventie en een betere kwaliteit van leven.
  5 SpecialisatiesMSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Bioengineering Technologies

  In deze specialisatie leer je levende weefsels en cellen te gebruiken om de functie van zieke organen of beschadigde weefsels te kunnen nabootsen of herstellen.
  MSc2 jaarVoltijd

  Biorobotics

  Robots spelen een steeds belangrijkere rol binnen de gezondheidszorg. Deze specialisatie leert je robots en andere mechatronische systemen te ontwikkelen die patiënten of clinici kunnen ondersteunen.
  MSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Imaging & In Vitro Diagnostics

  Deze specialisatie leert je processen in het menselijke lichaam te visualiseren en interpreteren om zo ziekten op te sporen of om iemands gezondheid te monitoren.
  MSc2 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Medical Device Design

  Wat is ervoor nodig om een medisch apparaat zoals een implantaat of medische robot te ontwerpen? Deze specialisatie draait om het complete ontwerpproces van verschillende soorten medische apparaten.
  MSc2 jaarVoltijd

  Physiological Signals & Systems

  Wat is de impact van ziekte/trauma op regelsystemen in het menselijk lichaam? Deze specialisatie helpt je technologieën te ontwerpen om (verstoorde) lichaamsfuncties te meten, monitoren en herstellen.
  MSc2 jaarVoltijd
 • Biomedische Technologie

  Deze bachelor leert je nieuwe technologieën voor de gezondheidszorg te ontwerpen en ontwikkelen, van revalidatierobots, kunstorganen, medische scans tot protheses.
  BSc3 jaarVoltijd80% Nederlandstalig
 • Gezondheidswetenschappen

  Draag bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg door zorginnovaties te managen of te testen, zorgprocessen voor patiënten en zorgverleners te versoepelen of vernieuwend beleid te bedenken.
  BSc3 jaarVoltijd80% Nederlandstalig
 • Health Sciences

  Deze master richt zich op beleid en organisatie in de gezondheidszorg, met specifieke aandacht voor de rol van technologie in de gezondheidszorg.
  3 SpecialisatiesMSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Innovation in Public Health

  In deze specialisatie leer je hoe je de publieke gezondheidszorg op de meest effectieve manier kunt organiseren, aansturen en financieren ten behoeve van kwalitatief goede zorg.
  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Optimisation of Healthcare Processes

  In deze specialisatie leer je om nieuwe methoden op het gebied van ‘early health technology assessment’ toe te passen om processen in en tussen zorgorganisaties te optimaliseren.
  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig

  Personalised Monitoring & Coaching

  In deze specialisatie richt je je op de vraag hoe de gezondheidszorg gepersonaliseerd kan worden door onopvallende, gebruiksvriendelijke technologieën.
  MSc1 jaarVoltijd100% Engelstalig
 • Technische Geneeskunde

  Word opgeleid tot 'technische dokter' die de nieuwste technologie weet in te zetten voor de behandeling en diagnose van patiënten en patiëntveiligheid voorop stelt.
  BSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig
 • Technische Geneeskunde

  In deze master ontwikkel je jezelf tot een technische dokter die de potentie van medische technologie volledig kan benutten.
  2 SpecialisatiesMSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig

  Medical Imaging & Interventions

  In deze specialisatie word je een specialist op het gebied van beeldvorming voor diagnostiek en beeldgeleide (chirurgische) interventies.
  MSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig

  Medical Sensing & Stimulation

  Deze specialisatie leert je medische signalen te interpreteren en ze in te zetten bij verschillende behandeltechnieken, bijvoorbeeld bij bewegingsstoornissen of epilepsie.
  MSc3 jaarVoltijd100% Nederlandstalig

Overzicht van alle UT bachelor- en masteropleidingen van de UT