UTTechMedTechMed CentrumEvenementenAankomende evenementenFood & Cognition | Het Online MKB Café: Eiwittransitie en consument | Sessie 5 (van 8)

Food & Cognition | Het Online MKB Café: Eiwittransitie en consument | Sessie 5 (van 8)

SESSIE 5 (VAN 8): eiwittransistie en consument

Om daadwerkelijk een versnelde eiwittransitie te realiseren is enerzijds voldoende informatie nodig over de positieve kanten daarvan voor een duurzame en verantwoorde voedselvoorziening en de positieve effecten op de gezondheid en het milieu. Daarnaast zijn consumentenbeleving en smaak van het product zeer belangrijke factoren die uiteindelijk de doorslag zullen geven of consumenten overgaan tot aankoop van voedsel gebaseerd op duurzame eiwitbronnen. Welke alternatieve producten zijn er nu al voor handen en welke worden er ontwikkeld voor de toekomst? Hoe kunnen die producten zodanig worden aangeboden dat ze een natuurlijke keuze worden voor een brede groep consumenten? Welke beleving, imago en context zijn hiervoor nodig? In deze sessie van het MKB-café gaan we hierover in gesprek met onderzoekster Stacy Pyett van Wageningen Universiteit & Research en ondernemer Marc Arts van GreenFood50.

OPNAME SESSIE 5

Heb je de sessie gemist of wil je de uitzending nogmaals bekijken, dan kan via onderstaande video-registratie. 

WANNEER & WAAR

 • 28 januari 2021
 • 16.00 - 16.45
 • Taal: Nederlands
 • Entree: Gratis
 • Locatie: Online, via Livestorm webinar (je hoeft geen programma te downloaden om te deel te nemen)

moderators & GASTEN

Tijdens elke sessie (8 in totaal) zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Onze 2 moderatoren (Guido Camps - Wageningen University en Research & Esther Aarts - Radboud Universiteit) leiden de discussies en zoeken spanningsvelden op. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? Daarnaast dagen we deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren? 

Dr. Stacy Pyett
Wageningen University & Research - Programmamanager Proteins for life

Werken aan "voldoende, voedzame, duurzame eiwitten voor de groeiende wereldbevolking" is de kern van wat ik doe als programmamanager Proteins for Life bij Wageningen University & Research. Ik ben een enthousiaste netwerker. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te brainstormen over de mondiale uitdagingen in voedsel en landbouw. Mijn loopbaantraject heeft me van de fundamentele wetenschap gestaag naar commerciële en strategische verantwoordelijkheid gebracht. Ik blijf me laten inspireren door de visionaire onderzoekers om me heen en ik ben blij om elke dag iets nieuws te leren!

Lees hier meer over het programma Proteins for life

Marc Arts
GreenFood50 BV - Founder CEO

GreenFood50, gevestigd op Wageningse Campus, is marktleider in innovatieve quinoa ingrediënten, en is sinds 1 januari 2020 de Nederlandse sub licentiehouder van deze nieuwe quinoa rassen. GreenFood50 heeft een breed porfolio aan innovatieve quinoa ingrediënten, zoals proteïnerijk meel, zetmeel, crisps en meer. 

Klik hier voor meer informatie over Greenfood50

FOOD & COGNITION: HET ONLINE MKB CAFÉ

VOOR WIE

Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.  

Haal meer uit je deelname

Wil je op de hoogte worden gesteld van alle sessies en ben je benieuwd naar de deelnemende MKB'ers, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven? Haal meer uit je deelname door periodiek een mailing te ontvangen over de toekomstige sessies, je kunt alle sessie terugbekijken en je krijgt een inzicht in het groeiende community. Wellicht kom je via deze serie wel in contact met andere professionals werkzaam in dit domein en ligt een samenwerking in het verschiet?  

EERDERE SESSIES

In de onderstaande overzicht vind je alle overige ingeplande thema's met betrekking tot voeding en cognitie. Op de betreffende pagina's vind je het programmaoverzicht, sprekers en meer informatie over het thema. Daarnaast kun je ook de opname in onderstaande sessies terugbekijken

ORGANISATIE

Dit event wordt georganiseerd door het strategische programma Personalized eHealth Technology, binnen het TechMed Centre instituut. Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost) binnen de Europese Unie. 

 • EFRO Food & Cognition

  Slechte eetgewoonten zijn risicofactoren voor belangrijke chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hart- en vaatziekten en vormen wereldwijd een bedreiging voor de menselijke gezondheid. Onze voedselkeuzes hebben op hun beurt niet alleen invloed op de algemene gezondheid, maar ook op de gezondheid van de hersenen. Met het ouder worden van de bevolking wordt het voorkomen van cognitieve achteruitgang een steeds grotere uitdaging en nemen de kosten in verband met neurodegeneratieve ziekten zoals dementie dramatisch toe. Gezonde voeding eerder in het leven is van het grootste belang bij het voorkomen van hersenziekten later in het leven. Het doorbreken van slechte gewoonten voor gedragsverandering is echter niet eenvoudig in onze huidige obesogene en ongelijke samenleving. Food and Cognition onderzoekt de wisselwerking tussen voeding, eetpatronen en hersenen. Met hulp van de toegekende EFRO cluster- en netwerk-subsidie wil het onderzoeksprogramma de regionale samenwerking met het mkb  verder uitbouwen. Het programma brengt MKB, grote voedingsproducenten en onderzoekers uit Nijmegen, Wageningen en Twente met elkaar in contact om samen consortia in Oost Nederland te kunnen vormen. 


 • OP Oost

  Het Operationeel Programma Oost (OP Oost) is hét subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in de provincies Overijssel en Gelderland. Het programma valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het doel van OP Oost is dat bedrijven meer omzet kunnen halen uit nieuwe producten.