Ladies night: Overgang & Bekkenbodem

LADIES NIGHT: gezonder en fitter door de overgang. Gezellig, informatief en taboe doorbrekend! 

Welkom bij de LADIES NIGHT over de overgang en bekkenbodem! Op 21 juni 2024 ben je van harte welkom bij de Universiteit Twente voor een boeiende avond vol inzichten en praktische tips. Tijdens deze avond nemen bespreken we alles wat te maken heeft met de overgang en de bekkenbodem, met inspirerende presentaties en informatieve standjes. 

Op deze avond zijn er presentaties van een verpleegkundig overgangsconsulente, onderzoekster van de UT, bekkenfysio therapeute en hormoonspecialiste, en is er een markt met kraampjes over vrouwengezondheid. Kom langs en krijg informatie over de nieuwste inzichten, ontwikkelingen en praktische tips rond de overgang!

Wat kun je verwachten?
  • Presentaties over de overgang, bekkenbodem en hormonen
  • Praktische tips en do's / don'ts om zelf mee aan de slag te gaan
  • Een markt met kraampjes over vrouwengezondheid
  • Een volle avond om een antwoord te krijgen op al je vragen over vrouwelijke gezondheid
  • Een gezellig avond om samen met andere vrouwen te praten
  • In een inspirerende omgeving in het TechMed Centre van de Universiteit Twente
Waar & Wanneer
  • Datum: 21 juni 2024
  • Tijd: 18.00 - 21.30 (tussen 18.00 - 18.30 inloop)
  • Taal: Nederlands
  • Kosten: € 7,50 p.p.
  • Locatie: TechMed Centre, Hallenweg 5 Enschede; op de campus van de Universiteit Twente. Bekijk de route en adres
  • Registratie: Bestel je ticket hier

Het programma

Overzicht

De plenaire sprekers en sessies worden momenteel geregeld. Binnenkort komt hier het complete programma, voorzien van tijdsplanning en sprekers te staan. 


18:00 - 18:30

Inloop

18:30 - 19:15

Presentatie 1: Manon Kerkhof (Gynaecoloog, Expertise Centrum voor Vrouwenzorg)

19:15 - 20:00

Informatie markt

20:00 - 20:30

Presentatie 2a: Anique Bellos-Grob (Universiteit Twente, Specialisatie bekkenbodem bij Ziekenhuisgroep Twente)


Presentatie 2b: Monique van der Straat (FYON, bekkenfysiotherapie)

20:45 - 21:15

Presentatie 3a: 


Presentatie 3b: Linda ter Woerds (Overgangsconsulente, Overgangspraktijk InBalans)

Vanaf 21:15 

Einde

Registratie

Bestel je tickets hier
Klik hier

Wil je meedoen met de LADIES NIGHT? Bestel dan nu een ticket - a € 7,50 p.p.- om je plek te verzekeren! Er zijn slechts 200 beschikbare plaatsen, dus zorg dat je er snel bij bent. Mocht je een ticket hebben gekocht en toch niet deel kunnen nemen, of je een hebt een (andere) vraag, neem dan contact op door ons een e-mail te sturen. 

Organisatie

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Gemeente Enschede, FYON Glanerbrug en Technology for Women's Health van de Universiteit Twente - TechMed Centre. Samen maken we er een gezellige en interessante avond van en geven meer aandacht aan de overgang en de bekkenbodem.

Gemeente Enschede

De gemeente Enschede staat achter het belang van initiatieven die de gezondheid van vrouwen bevorderen. Als voorvechter van welzijn binnen haar gemeenschap, erkent de gemeente het cruciale belang van het ondersteunen van programma's en evenementen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen. Door deze initiatieven te ondersteunen, streeft de gemeente Enschede ernaar om haar inwoners toegang te bieden tot de nodige middelen, informatie en ondersteuning om een gezond en vervuld leven te leiden. Met een sterke focus op preventie en empowerment, blijft de gemeente zich inzetten voor het creëren van een omgeving waarin vrouwen hun gezondheid en welzijn kunnen bevorderen.

FYON Glanerbrug

FYON is een fysiotherapeutische organisatie met meerdere vestigingen in Oost Nederland, waaronder de vestiging in Glanerbrug. FYON werkt vanuit de missie: Samen sterk in beweging. Dit doet men vanuit de visie op positieve gezondheid. FYON kijkt verder dan alleen de fysieke klachten van mensen. Zo levert men een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven, het dagelijkse functioneren en sociaal meedoen van mensen. Bij FYON zien we beweging als bron voor een fit en vitaal leven. Het doel is om de patiënt maximaal te ondersteunen om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te behalen. Zo kunnen overbehandelingen en onnodige kosten voorkomen worden.

Universiteit Twente - TechMed Centre > Technologie voor Vrouwengezondheid

Bij de Universiteit Twente - TechMed Centre werkt een multidisciplinaire onderzoeksgroep die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen gedurende hun hele leven. Ze streven naar het begrijpen van de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen, inclusief anatomie, fysiologie en pathologie, en ontwikkelen technologieën voor preventie, diagnose en behandeling van ziekten zoals gynaecologische aandoeningen, borstkanker en osteoporose. Hun visie is het optimaliseren van vrouwelijke gezondheid met behulp van data en technologie, met als doel een verbetering van het welzijn van vrouwen tijdens verschillende levensfasen zoals zwangerschap en menopauze.