energydata.utwente.nl

Open data

WIL JE MEER WETEN OVER DUURZAAMHEID OP DE UT?

De Universiteit Twente is grootverbruiker van verschillende energiebronnen, wat onze 3500 wetenschappers en 11500 studenten in staat stelt om zich te ontwikkelen en te leren over nieuwe technologieën. In de afgelopen jaren zijn alle metingen van het energieverbruik op de UT gedigitaliseerd en gebundeld in een centraal systeem. Dit systeem was alleen toegankelijk voor enkele medewerkers binnen de afdeling Campus en Facility Management (CFM).

Er zijn echter meer mensen die graag toegang willen tot deze data. CFM ontving veel vragen van studenten en medewerkers over het energiegebruik en maatregelen om de UT duurzamer te maken. Het Energy Data Platform is ontwikkeld om deze informatie breed toegankelijk te maken.

Energy Data Platform

Het Energy Data Platform is gebouwd om volledige transparantie mogelijk te maken. Het maakt alle energie-gerelateerde data beschikbaar voor iedereen. Op die manier creëren we meer bewustzijn over energiegebruik onder medewerkers en studenten, en doen we zelf nieuwe inzichten op. Dit zal leiden tot efficiënter onderzoek en onderwijs en verlaging van ons verbruik van elektriciteit, gas, warmte en water.

Het platform wordt ook steeds meer gebruikt door CFM zelf, omdat het een breed palet aan analysemogelijkheden biedt en meetfouten wegfiltert. In de toekomst wordt het ook mogelijk om trends in energiegebruik te zien, zoals verschillen in verbruik voor en na het nemen van energiebesparende maatregelen.

Voor meer informatie over het Energy Data Platform kunt u een mail sturen aan info@realised.nl.