Online seminar 12 april 2024

CHOIR seminar Personeelsinzet afstemmen op verwachte zorgvraag

Improving healthcare operations starts here

Datum:

Vrijdag 12 april december 2024

Tijd:

9:00 - 10:15u

Locatie:

Dit is een online seminar

Programma

Het thema van deze editie is "Personeelsinzet afstemmen op de verwachte zorgvraag". Presentaties worden achtereenvolgens verzorgd door Leonie Soares en Wesley Baanstra (Noordwest Ziekenhuisgroep), Richard Boucherie (CHOIR) en Nol Visschers (Maastricht UMC+).

In hun presentatie zullen Leonie en Wesley uitleggen wat Evidence Based Staffing (EBS) is, wat de relatie hiervan is tot zorgzwaarte, en hoe ze dit in hun ziekenhuis toepassen. Richard zal een presentatie geven over het inroosteren van spoedeisende hulp verpleegkundigen via voorspelling van de werkdruk, een studie gedaan in samenwerking met het Ålesund Sykehus. Tot slot keren we weer terug naar EBS en zorgzwaarte-gedreven personeelsinzet in de presentatie van Nol.

Abstracts

Van strategische formatie bepaling tot operationele uitvoering - Leonie Soares en Wesley Baanstra (Noordwest Ziekenhuisgroep)

In deze presentatie neemt Noordwest jullie mee in de reis van het vaststellen van de formatie tot operationele dagsturing. Hierin wordt op strategisch, tactisch en operationeel niveau toegelicht hoe dit is ingericht en welke stappen Noordwest hierin neemt, waarbij we de integraliteit tussen alle niveaus niet uit het oog verliezen.

Klik hier om de presentatieslides te bekijken.

Optimale afstemming van de roosters van spoedeisende hulp verpleegkundigen via voorspelling van de werkdruk - Richard Boucherie (in samenwerking met Marieke Romeijn, CHOIR; en Elin Dybvik, Ålesund Sykehus)

In deze presentatie laten we zien hoe een combinatie van een zorgzwaarte model voor triage klassen met een voorspelling van het aantal patiënten op de spoedeisende hulp kan worden gebruikt om gebalanceerde roosters op te stellen voor SEH verpleegkundigen. Het model is toegepast op verbetering van de roosters in Ålesund Sykehus.

Klik hier om de presentatieslides te bekijken.

Evidence Based Staffing van theorie naar praktijk - Nol Visschers (Maastricht UMC+)

In deze presentatie neem ik jullie mee van de start (initiatie) van Evidence Based Staffing tot aan de daadwerkelijke implementatie van de nieuwe normen in het dagelijkse gebruik. Een verhaal over de weg van theorie naar de praktijk.

Klik hier om de presentatieslides te bekijken.


OVER CHOIR SEMINARS

Het CHOIR seminar is een platform waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek van CHOIR en de toepassing in de praktijk centraal staan. Het seminar is open voor zorgprofessionals en wetenschappers met interesse in zorglogistiek.