11 juni 2021

CHOIR seminar - De brug tussen wetenschap en praktijk (deel 2)

Improving healthcare operations starts here

Datum:

Vrijdag 11 juni 2021

Tijd:

9:00 - 10:15u. 

Locatie:

Dit is een online seminar.

Registratie:

Registratie is gratis, maar wel verplicht. Registratie is momenteel gesloten.

Programma: 

Het CHOIR seminar op 11 juni gaat over prioriteren en plannen van patiënten op de OK. In een drietal presentaties, waarvan twee uit ons Handbook of Healthcare Logistics, laten we zien hoe we verstandig kunnen prioriteren op de OK om de COVID-19 achterstand weg te werken: aan welke patiënten geef je voorrang op de OK, hoe plan je die patiënten verstandig op een OK sessie en hoe zorg je ervoor dat je voldoende verpleegkundigen beschikbaar hebt op de kliniek.

  • PriORitize - Tim Govers (Radboudumc Nijmegen) en Karlijn Koerts (Tilburg University)

    De COVID-19-pandemie heeft geleid tot enorme aantallen geannuleerde electieve operaties, waardoor we te kampen hebben met langere wachtlijsten en langere wachttijden.  We hebben een model ontwikkeld om te prioriteren op basis van de impact van chirurgische vertraging op de patiënten en de maatschappij. Deze prioritering wordt als leidraad gebruikt om de OK-capaciteit te optimaliseren.

  • Robuuste OK planning - Maarten Otten (CHOIR)
  • Roosteren van verpleegkundigen - Aleida Braaksma (CHOIR)

OVER CHOIR SEMINARS:

Het CHOIR seminar is een platform waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek van CHOIR en de toepassing in de praktijk centraal staan. Het seminar is open voor zorgprofessionals en wetenschappers met interesse in zorglogistiek.

Het eerstvolgende CHOIR seminar hierna zal op vrijdag 10 september plaatsvinden.