Zie Nieuws

Startups, studenten en experts naar tech-event Slush in Helsinki

Een stevige delegatie van startups en UT-studenten reist deze week van 19 t/m 23 november onder begeleiding van Novel-T af naar Helsinki voor ‘s werelds toonaangevende startup- en tech-event Slush. Het gaat om de startups Fluidensity, Pescheck, Serious VR, Mobina IT, CodeSandbox en SwipeGuide en tien studenten van het honours programma Entrepreneurship & Business Development. Voornaamste doel van het afreizen naar Slush is om de startups te connecten met potentiële investeerders.

Mike Verkouter, startup ambassador en founder van het Novel-T START program licht toe waarom Novel-T de missie naar Helsinki organiseert. “Nieuwe contacten aanboren met investeerders en andere bedrijven is voor deze startups van groot belang in hun doorgroei. Vanuit Novel-T brengen we in die contacten de context mee van een innovatie-ecosysteem en onze founders, zoals de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Dat opent soms net wat gemakkelijker de deur naar een grote investeerder. Daarnaast vertegenwoordigen we ons op Slush Hightech Twente richting buitenlandse startups die overwegen naar Nederland te verhuizen.” Vijf van de zes startups hebben eerder al deelgenomen aan de Novel-T Investor Readiness Bootcamp, waarin zij door experts werden voorbereid in hun zoektocht naar funding.

Mike Verkouter, startup ambassador Novel-T
“Nieuwe contacten aanboren met investeerders en andere bedrijven is voor startups van groot belang in hun doorgroei.”

De tien honours studenten die in een hele vroege fase van ondernemerschap zitten, reizen mee naar Slush om inspiratie om te doen. Het bezoek is voor hen een leerzame en waardevolle ervaring in de wereld van startupbedrijven en investeerders. Dit kan helpen om hun ondernemersplannen een stap verder te brengen.

Deelnemende Startups 

●     SwipeGuide biedt een gebruiksvriendelijk cloud-platform voor bedrijven om zelf eenvoudig visuele gebruikersinstructies en -handleidingen te kunnen creëren, bewerken en delen voor gebruik op mobiele apparaten.
●     Fluidensity zet de waarde van kunst om naar digitale tokens door middel van blockchain technologie en biedt voor deze kunst een digitaal platform voor kunstenaars en verzamelaars.
●     Pescheck maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen.
●     Serious VR ontwikkelt virtuele trainingsmethodes en data oplevering voor bedrijven.
●     Mobina IT biedt een geavanceerde webapplicatie die maakbedrijven helpt om passende IT-keuzes te maken die de onderneming ondersteunen in (verdere) digitalisering.
●     CodeSandbox biedt een ontwikkelomgeving waar webdevelopers live kunnen samenwerken aan een code en zo snel prototypes kunnen maken, uitwisselen en testen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met Heidi van den Bos via h.vandenbos@novelt.com of +31 (0)6 24 92 32 43.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)