Twente Alumni Lezingen

De UT komt naar je toe dit voorjaar!

(Update 19-03-2020) De steeds verdergaande maatregelen om het coronavirus te beheersen brengen met zich mee dat we gedurende lange tijd anders moeten gaan werken en veel moeten improviseren. Hoe dit gaat uitpakken en hoe lang dit gaat duren is vooralsnog onbekend. Wel is duidelijk dat de resterende Twente Alumni Lezingen, die dit voorjaar in maart en april waren gepland, niet doorgaan. In plaats hiervan komt de UT dit najaar naar je toe! Voor alle lezingen wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe datum dit najaar. Zodra er meer informatie is, stellen we je hiervan op de hoogte.

Acht onderzoekers van de Universiteit Twente trekken dit voorjaar binnen- en buitenland in om de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied te delen met onze alumni. Ze bezoeken acht steden, dus er is altijd wel een lezing bij jou in de buurt!

High Tech Human Touch: onderzoekers aan de Universiteit Twente werken dagelijks aan technologische oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Technologische innovaties, rekening houdend met de behoeften van mensen, bedrijven en de maatschappij. In welke functie of branche alumni ook werkzaam zijn, de wereldwijde community van 50.000 alumni draagt zijn steentje bij aan deze vraagstukken. Het delen van kennis tussen onderzoekers en alumni kan daarbij van grote waarde zijn. Samen komen we steeds een stap dichterbij de oplossing. Dus sluit je aan!

Net of je weer even college hebt! En dat gewoon bij je in de buurt.

Bezoeker Twente Alumni Lezing in 2019

Dit jaar komen de onderzoekers naar Aachen, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Münster, Rotterdam en Utrecht. De onderwerpen variëren van lab-on-a-chip tot duurzame verpakkingen en van (bio)kunstorganen tot oersoep. Zien we je daar?