Meeloopdag

Schrijf je in voor een persoonlijke introductie aan de universiteit Twente.

Heb jij interesse in een bachelor- of masteropleiding aan de Universiteit Twente (UT) en wil je ervaren hoe het is om hier te studeren? De beste manier om met de UT kennis te maken is een meeloopdag! Je komt in contact met een UT-student zodat je hem of haar alle vragen kan stellen over de bachelor of master van jouw interesse. Handig! 

 • Optie 1: Skypen met een student

  Wil jij alles weten hoe het is om een student aan de UT te zijn? Ga in gesprek met een student van jouw studiekeuze en vraag hem/haar alles wat je weten wilt.  Onze studenten delen graag hun ervaringen!  Vragen over de opleiding, begeleiding binnen de opleiding, huisvesting, leven als een student, lesmateriaal, hoe zit een lesrooster er uit, etc. Je komt het allemaal te weten!

  Meld je aan voor de opleiding van jouw keuze en de student (mentor)  neemt contact met je op om samen met jou een datum af te spreken.

 • Optie 2: Skypen met een student & Campus Tour

  Wil jij alles weten hoe het is om een student aan de UT te zijn? Ga in gesprek met een student van jouw studiekeuze en vraag hem/haar alles wat je weten wilt. Onze studenten delen graag hun ervaringen!  Vragen over de opleiding, begeleiding binnen de opleiding, huisvesting, leven als een student, lesmateriaal, hoe zit een lesrooster er uit, etc. Je komt het allemaal te weten! Meld je aan voor de opleiding van jouw keuze en de student (mentor) neemt contact met je op om samen met jou een datum af te spreken.

  Je kunt ook een datum afspreken voor een Campus Tour met je mentor. Tijdens deze tour krijg je niet alleen een goed beeld van de UT maar zeker ook van allerlei zaken die de Campus jou te bieden heeft. Uiteraard komen ook de belangrijke gebouwen en labs van je gekozen opleiding aan bod, ben je een sporter, dan zal de mentor je sportfaciliteiten laten zien. Dus meld je interesses aan je mentor en je krijgt een rondleiding die jou op het lijf geschreven is.

 • Optie 3: Fysieke meeloopdag

  Als je je aanmeldt voor een fysieke meeloopdag bij de door jouw gekozen opleiding, dan wordt je gekoppeld aan een student die deze opleiding zelf volgt. Jullie hebben van tevoren even een kort skypegesprekje om kennis met elkaar te maken en om de datum voor de dag op de campus af te spreken.

  Tijdens een meeloopdag ontmoet je de student waarmee je een skypegesprek had, hij/zij zal je op deze dag zal begeleiden. Je neemt deel aan een college en/of practicum, je maakt kennis met de studievereniging van de opleiding, je mentor laat je de boeken zien die tijdens de studie gebruikt worden, je gaat samen lunchen, en uiteraard krijg je ook een rondleiding over de campus en bezoekt de gebouwen en labs die voor jouw gekozen opleiding belangrijk zijn. Uiteraard kun je ook zaken bezoeken die passen bij jouw interesses, overleg dit met je mentor.

Aanmelden meeloopdag

Je kunt een meeloopdag doen vanaf september tot en met juni. Ben je een 5 of 6 vwo scholier, schrijf je dan in voor de bachelor dag. Ben je een wo of hbo student, meld je dan aan voor de  Master skype afspraak

OPEN DAG of meeloopdag?

Heb je nog geen Open dag bezocht, dan adviseren wij je om dit eerst te doen. Tijdens een Open Dag kun je meerdere opleidingen van jouw interesse bezoeken. Heb je na de Open Dag voorkeur voor een specifieke opleiding, volg dan een meeloopdag!

Contact

Heb je vragen over een meeloopdag? Dan kun je contact opnemen via studentforaday@utwente.nl.