Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Functioneel Beheerder bij het Centre for Educational Support (2,0 fte)

Functieomschrijving

De uitdaging

De dienst Centre for Educational Support (CES)verzorgt alle onderwijsondersteunende activiteiten van de Universiteit Twente (UT). Binnen deze dienst is de afdeling Information Management (IM) verantwoordelijk voor het functioneel beheer en onderhoud van de student- en onderwijs informatiesystemen. Deze systemen ondersteunen zowel het primaire onderwijsproces als de onderwijsondersteunende processen.

Digitalisering is een belangrijk thema in de strategie Shaping 2030 van de UT en binnen CES. Onze processen worden zoveel mogelijk geautomatiseerd ondersteund en er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van optimalisatie en innovatie om het onderwijs nog beter te kunnen ondersteunen. Functioneel beheer speelt hierin een belangrijke rol en daarom zoeken wij versterking voor het functioneel beheer van onze studenteninformatiesystemen Studielink en OSIRIS.

Als functioneel beheerder ben je op operationeel en tactisch niveau een schakel tussen de vraag- en aanbodkant, waarbij je zorg draagt voor o.a.:

 • het inrichten van systemen en het opstellen van bijbehorende conventies voor vulling/gebruik;
 • het voldoen van systemen en processen aan wet- en regelgeving, zoals de AVG;
 • het afhandelen van gebruikersvragen, het instrueren van gebruikers en het opstellen van documentatie;
 • het signaleren, beoordelen en oplossen van knelpunten;
 • het inventariseren en uitwerken van gebruikerswensen en het (aansturen van) testen van releases/wijzigingen;
 • advisering over functionele mogelijkheden en processen;
 • goede samenwerking in de beheerketen t.b.v. efficiënte en passende dienstverlening;
 • coördinerende taken voor de door jou beheerde systemen en/of modules, zoals het maken van planningen, afstemming met leveranciers en een (deel)projectleidersrol in optimalisatie- en innovatieprojecten;
 • deelname aan verbeter- en verandertrajecten m.b.t. de werkprocessen in het team.

Profiel

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder.
 • Je hebt kennis van BiSL, Lean, Agile en het werken onder ICT-architectuur.
 • Kennis van het universitaire onderwijsondersteunende proces en ervaring met Studielink en OSIRIS zijn een pré.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en een klantgerichte instelling zijn een must en bent je bewust van het werken in ketens.
 • Je bent analytisch, hebt goede adviesvaardigheden en bent overtuigend.
 • Je bent flexibel en proactief, beschikt over een goed organiserend vermogen en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je beschikt over probleemoplossend vermogen, je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent accuraat.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels (C1 level).

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving voor 38 uur per week, in eerste instantie met een tijdelijk dienstverband van 1 jaar maar op termijn met uitzicht op een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring maximaal € 4.078,- bruto per maand (schaal 9) bij een voltijds dienstverband. Uiteraard bieden we een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, pensioenregeling en aantrekkelijke verlofregelingen

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw J. Pasman, afdelingshoofd Information Management, via telefoonnummer (053) 489 6359 of via e-mailadres j.pasman@utwente.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 24 oktober 2021 via deze link, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en een motivatiebrief.

Over de afdeling

Je komt te werken bij de afdeling Information Management (IM), deze afdeling bestaat uit 17 medewerkers. Alle medewerkers in het team dragen met hun eigen kwaliteiten en kennis bij aan de doelen van het team en verdere teamontwikkeling.
Daarnaast werk je nauw samen al dan niet in projectverband met collegas van andere afdelingen, waaronder key-users binnen CES en met medewerkers van de ICT-dienst LISA. Vanzelfsprekend zoek je vanuit jouw rol verbinding met docenten en andere medewerkers in de faculteiten.

Over de organisatie

Het Centre for Educational Support (CES) van Universiteit Twente ondersteunt en begeleidt studenten en onderwijsmedewerkers door middel van een uitgebreid aanbod van diensten. We zijn verantwoordelijk voor de studentenadministratie en we geven ondersteuning tijdens de studie en loopbaanadvies voor na het afstuderen. Ook bieden we taalcursussen, functioneel beheer, studiebeursinformatie, roosters en curriculumontwikkeling. Als een lerende gemeenschap en een onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit, zorgen wij dat het dienstenpakket dat we bieden een afspiegeling is van onze focus op diversiteit, inclusiviteit, persoonlijke groei en talentontwikkeling – en natuurlijk op de individuele behoeften van UT-studenten en -medewerkers in een internationale context.

Als werkgever biedt het CES werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Functioneel Beheerder bij het Centre for Educational Support (2,0 fte)
Klik hier om te solliciteren