Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Functioneel beheerder AFAS-HR

Functieomschrijving

Heb jij ervaring als functioneel beheerder AFAS-HR en spreekt het ondernemende, innovatieve  en internationale karakter van de Universiteit Twente jou aan? Dan ligt er voor jou een uitdaging om ons leuke team te versterken!

Je gaat werken in het team HR-Services van de dienst Human Resources. Samen met jouw   collega’s functioneel beheer draag je zorg voor de gehele AFAS-HR applicatie, die sinds een half jaar in gebruik is genomen. In deze functie ben je de schakel tussen de bedrijfsvoering, key-users en IT en ben je het eerste aanspreekpunt voor het beheren, inrichten en optimaliseren van AFAS. Wat ga je doen?

Belangrijkste taken

 • Begeleiden, ondersteunen en instrueren van eindgebruikers (tweedelijnsondersteuning);
 • Analyseren en oplossen van incidenten;
 • Inrichten, beheren en door ontwikkelen van de functionaliteit, autorisaties en applicaties in AFAS;
 • Behoeften en knelpunten analyseren vanuit de organisatie en dit vertalen naar specificaties en concrete oplossingen;
 • Participeren in verschillende (deel)projecten en implementaties;
 • Fungeren als verbinder tussen verschillende afdelingen, stakeholders en key-users.

Profiel

Als functioneel beheerder AFAS-HR is geen dag hetzelfde. Je werkt in een hectische omgeving die veel van je vraagt. Goede structuur, proactieve instelling, duidelijk communiceren en stressbestendigheid zijn dan ook onmisbaar. Je bent een teamplayer en legt makkelijk contacten met AFAS gebruikers binnen onze organisatie. Je bent gedreven, maakt je nieuwe zaken snel eigen en  je bent analytisch sterk. Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring als functioneel beheerder;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in het werken met AFAS-HR Profit, AFAS Insite en AFAS Outsite;
 • Uitstekende mondeling en schriftelijke vaardigheden, zowel in Nederlands als in het Engels;
 • Ervaring in het werken in een Agile werkomgeving is een pre;
 • Kennis van HR processen

Ons aanbod

Wij bieden een functie voor 32-40 uren per week, binnen een fijn en hecht team in een erg prettige werkomgeving,  voor de periode van 1 jaar. Een dienstverband voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Nederlandse Universiteiten. Afhankelijk van factoren als opleiding, kennis en relevante werkervaring wordt een salaris worden geboden binnen een range van schaal 8 t/m schaal 9 (maximaal € 4.012,--) conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wij bieden tevens een breed en uitstekend pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 41 verlofdagen (bij volledig dienstverband), een eindejaarsuitkering van 8,3% en een keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Naast het werk is er ook ruimte voor activiteiten, ontwikkeling en gezelligheid.

Informatie en aanmelding

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Arno Holterman, hoofd HR Services, (a.g.m.j.holterman@utwente.nl / 0534892636.

De sluitingsdatum van deze vacature is 8 augustus 2021.

Screening via een extern bureau maakt onderdeel uit van deze procedure.

Over de organisatie

De dienst Human Resources (HR) heeft een proactieve en faciliterende rol binnen de Universiteit Twente. Zij ondersteunt daarbij het College van Bestuur, de faculteiten, instituten en de diensten. De dienst draagt bij aan optimalisatie van ons gehele werkveld op gebied van personeel en organisatie. Daarbij staan doorontwikkeling en implementatie van een breed eigentijds (digitaal) HR-instrumentarium centraal.

De komende jaren ligt de focus onder meer op de volgende thema's: de nieuwe UT-strategie Shaping 2030, recruitment, welzijn, talent – vanuit de nieuwe strategische oriëntatie op erkennen en waarderen in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek – en het verder ontwikkelen van onze HR-basis. De taken van de dienst HR zijn verdeeld over de afdelingen Advies, Beleid en Services.

Als werkgever biedt de dienst HR werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Functioneel beheerder AFAS-HR
Klik hier om te solliciteren