Zie Alle vacatures

Technicus - Thermal and Fluid Engineering

Functieomschrijving

Meewerken aan uitdagende projecten op het randje van wat technisch mogelijk is? Heb je een passie voor technologie met relevante toepassingen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

De functie voor technische ondersteuning bevindt zich in het laboratorium van het departement Thermal and Fluid Engineering. In dit laboratorium wordt onderzoek uitgevoerd naar:

·         3D printen met vloeistoffen.

·         Stromingen in mechanische contacten.

·         Meten en simuleren van lucht en bloedstromingen in het menselijk lichaam.

·         Thermo-elektrische materialen en 2D materialen voor warmtetransport.

·         Opslag van warmte in nieuwe geavanceerde materialen.

·         Zonnecollectoren.

·         Fysische en chemische eigenschappen van brandstoffen en materialen.

Door de recente opening van een nieuw laboratorium in ons departement is een vacature ontstaan voor een gemotiveerde en enthousiaste Technicus.

De uitdaging

Je gaat werken in het departement van Thermal and Fluid Engineering, waar momenteel meer dan dertig mensen werken waaronder hoogleraren, docenten, postdocs, promovendi en master studenten. Veel van onze projecten zijn in samenwerking met andere onderzoekinstellingen en bedrijven uit binnen- en buitenland.

Als Technicus:

• Breng je de wensen en eisen van onderzoeksopstellingen in kaart.
  • Test je deze ontwerpen en stel je ze in bedrijf.
  • Ben je verantwoordelijk voor het gebruik en de opslag van chemicaliën.
  • Ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en gebruiken van apparatuur.
  • Heeft jouw eigen veiligheid en de veiligheid van collega’s de hoogste prioriteit.
  • Voer je het beheer over het laboratorium.
  • Instrueer je de gebruikers (bijvoorbeeld studenten of PhD’s).
  • Ben je betrokken bij het opzetten van experimentele opstellingen en het voorzien van opstellingen van meetapparatuur en data acquisitie-systemen.
  • Werk je in sommige projecten zelfstandig naast een PhD’er, in andere projecten werk je in een team van wetenschappers, mechanici en control engineers.

Profiel

• Je hebt een HBO opleiding richting fysische en chemische proces- en meettechniek, of een MBO opleiding met relevante werkervaring.
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van testopstellingen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met chemicaliën.
  • Je hebt kennis over veiligheid en milieu in laboratoria.
  • Je bent leergierig en wil je blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied.
  • In onze internationale organisatie is het een must dat je de Engelse taal beheerst.
  • Je bent een initiatiefrijke technicus die plezier haalt uit de samenwerking met collega’s. Je doet je werk met passie en ziet technische problemen als een uitdaging.
  • Tot slot zijn de competenties analytisch vermogen en communicatief vaardig op jou van toepassing.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Wanneer je vragen hebt of meer informatie wilt kun je contact opnemen met:

Je sollicitatie die bestaat uit een motivatiebrief en cv kun je tot 28 februari uploaden via de ‘’Apply now’’ button uploaden.

Ons aanbod

• Wij bieden een afwisselende fulltime functie, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer.
  • Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 3.895,00 (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • De UT biedt een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben jij klaar om een bijdrage te leveren aan ons unieke Laboratorium?

De organisatie

Universiteit Twente: Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

De faculteit Engineering Technology (ET) is één van de vijf faculteiten van de Universiteit Twente met circa 1800 bachelor- en masterstudenten, 400 medewerkers en 150 promovendi, verdeeld over de drie opleidingen Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. De afdeling Civiele Techniek verzorgt de BSc-opleiding Civiele Techniek en de MSc-opleidingen Civil Engineering and Management en Construction Management and Engineering.
Technicus - Thermal and Fluid Engineering
Klik hier om te solliciteren