Zie Alle vacatures

Technicus Electrical Engineering

Functieomschrijving

Meewerken aan uitdagende projecten op het interface tussen technologie en het menselijk lichaam? Heb je een passie voor technologie met relevante medische toepassingen dan is de vakgroep Biomedical Signals and Systems (BSS) van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica op zoek naar jou.

Wij houden ons bezig met het verbeteren van diagnose en behandeling van patiënten met chronische aandoeningen in de klinische en thuis-/zelfzorgomgeving. Dit doen we door technologie te ontwikkelen die fysiologische functies kan meten en beïnvloeden, door met signaalanalyse klinisch relevante informatie uit de gemeten signalen te halen en met slimme algoritmen de beïnvloeding van het lichaam aan te sturen. We zoeken een technicus (m/v) die ons team komt versterken.

De vakgroep BSS maakt onderdeel uit van het TechMed Centre van de Universiteit Twente. Het TechMed Centre heeft up to date labfaciliteiten voor het meten aan de fysiologische functies van mensen, een e-health house lab, en vele andere medisch-technologische labvoorzieningen.

Wij werken in onze onderzoeksprojecten nauw samen met een groot aantal bedrijven, ziekenhuizen en andere onderzoeksgroepen in Nederland en het buitenland op gebied van meting en beïnvloeding van lichaamsfuncties, het meten van menselijke gedrag en e-health technologie.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Je gaat werken in de vakgroep BSS van het cluster Elektrotechniek binnen de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). De vakgroep bestaat uit vier hoogleraren, zes universitair (hoofd)docenten, vijf post-doc onderzoekers, twee technici, 32 promovendi (zowel intern als extern) en een management assistent.

Als Technicus houd je je primair bezig met het ontwerp- en realisatie van biomedische instrumentatie. Dit betreft: sensing van (elektro)fysiologische en bewegingsgrootheden, actuatie van fysiologische functies b.v. door middel van elektrische stimulatie of met augmented reality systemen.

In dit kader van deze taken ben je verantwoordelijk voor:

 • ontwerp en realisatie van hardware en embedded software voor deze instrumentatie;
 • direct overleg en samenwerking met opdrachtgevers binnen de vakgroep BSS, maar ook daarbuiten (partners in nationale en Europese projecten);
 • goede en gestructureerde documentatie van hard- en software via daartoe geëigende software systemen voor versiebeheer;
 • toepassing van wetgeving en richtlijnen voor medical devices, inclusief risico-analyse;
 • opstellen van Investigational Medical Device Dossiers (IMDDs), noodzakelijk voor het verkrijgen van ethische goedkeuring voor het uitvoeren van experimenteel onderzoek, waarin de experimentele instrumentatie toegepast wordt;
 • beheer van het BSS Hardwarelab en uitvoering van apparatuurbeleid;
 • technische ondersteuning van het e-health living lab in het nieuwe TechMed center van de UTJe stemt je werk af met de wetenschappelijke stafleden van de vakgroep BSS. In sommige projecten werk je zelfstandig naast een promovendus (PhD), in veel projecten werk je in een team van wetenschappers van binnen en van buiten de Universiteit Twente.

Profiel

 • Je hebt HBO opleiding in Elektrotechniek afgerond;
 • Je werkt graag en goed samen in een team, maar kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels, hebt een hands-on mentaliteit, bent flexibel en nieuwsgierig;
 • Je bent gepassioneerd en ziet technische problemen als uitdagingen;
 • Je denkt in oplossingen en durft initiatief te nemen;
 • Je bent leergierig en wil je blijven ontwikkelen, op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied. Specifiek ben je bereid je verder te bekwamen waar nodig voor het optimaal uitvoeren van je taken;
 • Je hebt ervaring met:
  • Ontwerpen en realiseren van embedded elektronica hardware en software
  • Programmeren in C/C++, Python. MATLAB en / of LabView
  • Adequaat documenteren van hard- en software en versiebeheer.
  • Ervaring in het ontwerpen en de risicoanalyse van medische apparatuur strekt tot aanbeveling.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Ben je enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Stuur dan een sollicitatie incl. curriculum vitae, diploma, cijferlijsten en eventuele referenties tot 1 maart 2020 via onderstaande knop.

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met prof.dr.ir. P.H. Veltink via p.h.veltink@utwente.nl.

Ons aanbod

 • Wij bieden een afwisselende functie, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer.
 • Je wordt initieel voor 1 jaar voltijds aangesteld (38 uur per week) met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Het bruto salaris bedraagt minimaal € 2.579,- tot maximaal € 4.274,- per maand (schaal 8/9/10), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bij een fulltime aanstelling heb je recht op 232 verlofuren, gebaseerd op een werkweek van 38 uur. Bij een volledig dienstverband werk je feitelijk 40 uur per week, waardoor je aanspraak kunt maken op 96 extra verlof uren op jaarbasis. Dit komt neer op een totaal van 328 verlofuren. Deze zou je tot een maximum van 38 uur ook in het keuzemodel kunnen inzetten voor andere bronnen zoals extra salaris.
 • Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) zoals een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Tot slot bieden we ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

De organisatie

Universiteit Twente: Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Technicus Electrical Engineering
Klik hier om te solliciteren