Zie Vacatures

Recordbeheerder (1 fte)

De afdeling Archive is namens de dienst LISA een meewerkende en meedenkende partner binnen de universiteit als het om informatievoorziening en -beheer gaat. Als afdeling ondersteunen wij de faculteiten, diensten en onderzoeksinstellingen en verzorgen de archivering voor de UT.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een recordbeheerder. Je komt te werken in een team van recordmanagers en recordbeheerders. De afdeling werkt in flexibele teams met elkaar samen, maakt gebruik van elkaars expertise en competenties en verdeelt waar nodig de werklast. Je krijgt ruimte voor eigen inbreng, ontwikkeling en concretisering van je eigen takenpakket en functie. Als team zijn we voortdurend op zoek naar verbetering en digitalisering van onze dienstverlening, producten en diensten. Er wordt van alle teamleden een constructieve en samenwerkende houding verwacht. Belangrijke waarden in onze cultuur zijn: samenwerken, eigen initiatief, ontwikkeling, innovatie en zorgvuldigheid. Van onze recordbeheerders wordt verwacht dat ze flexibel en allround inzetbaar zijn, zich willen ontwikkelen en een goede band opbouwen met de organisatieonderdelen van de UT waar zij werkzaam zijn.

Als recordbeheerder coördineer je de werkzaamheden van de medewerkers van de afdeling en projecten waar je verantwoordelijk voor bent. In overleg met de teamcoördinator Recordbeheer en Uitvoering, haal je projecten en werkzaamheden binnen. Je werkt mee aan de ontwikkeling en vernieuwing van onze dienstlening en kan op thema’s gevraagd worden om een bijdrage te leveren aan de beleidsvorming van de afdeling. Je voert reguliere werkzaamheden zowel centraal als decentraal uit bij een of meer organisatieonderdelen. 

Taken

 • Gegevens- en documentverwerking: verzamelen, controleren, corrigeren, registreren en archiveren van bestanden in het Document Management Systeem JOIN;
 • Toegankelijk maken (ontsluiten) van informatie en dossiervorming;
 • Selectie, vernietiging en overbrenging van (digitale) archieven;
 • Informatieverstrekking: fungeren als aanspreekpunt voor vragen van medewerkers en externen en het beantwoorden van deze vragen en/of geven van oplossingen;
 • Coördineren van werkzaamheden van de medewerkers van de afdeling en/of projecten;
 • Meedenken over en een bijdrage leveren aan het gebruik en de ontwikkeling van onze vak applicatie(s), dienstverlening en kwaliteitszorg;
 • Flexibel inzetbaar voor alle voorkomende archiveringswerkzaamheden.

Profiel

Wij zoeken een collega:

 • Met HBO werk- en denkniveau en een opleiding op archiefgebied of bereidheid om een opleiding op dit gebied te willen volgen;
 • Ervaring heeft met het DMS JOIN, Sharepoint en een collectiebeheersysteem of die bereid is om zich nieuwe applicaties en software eigen te maken;
 • Die integer, pro actief, communicatief vaardig en flexibel is en beschikt over probleemoplossend vermogen;
 • Die beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en plezier schept in het ondersteunen en enthousiasmeren van collega’s en daar zeer vaardig in is;
 • Die beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse* en Nederlandse taal
Informatie en sollicitatie
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het Afdelingshoofd Jan Evers, e-mail j.l.evers@utwente.nl of tel. 053-489 21 93. Of je kunt contact opnemen met Gerhard Kleinsman , teamcoördinator Recordbeheer en projectuitvoering, e-mail g.f.a.m.kleinsman@utwente.nl of tel. 06-164 189 99.

Je kunt tot 3 februari 2020 solliciteren door middel van de onderstaande link naar het sollicitatieformulier. Vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en motivatiebrief. Een screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

*Engels B2 niveau:
 • Kan de hoofdgedachte van een ingewikkelde tekst begrijpen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technisch besprekingen in het eigen vakgebied.
 • Kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanning met zich meebrengt.
 • Kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren over een breed scala van onderwerpen.
 • Kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

Ons aanbod

Wij bieden een leuke baan binnen een actief team. Het betreft een vacature voor 38 uur, die eventueel parttime ingevuld kan worden. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor maximaal 1 jaar, met daarna mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 3.052,-- (schaal 7) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Uiteraard bieden we een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Library ICT-service & Archive (LISA). Binnen de Universiteit Twente verzorgt Library, ICT-Services & Archive (LISA) een breed palet van diensten voor 3300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten van de Universiteit Twente. Onze diensten zijn divers, maar verbonden door het toenemende belang van digitalisering voor de Universiteit Twente. Door disciplines te bundelen, kunnen we beter en efficiënter ondersteunen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
Recordbeheerder (1 fte)
Klik hier om te solliciteren