Zie Vacatures

Research Technicus – Lab-on-Chip vervaardiging

De BIOS Lab on a Chip groep is een onderzoeksgroep die geworteld is binnen de faculteit EWI en onderzoeksinstituut MESA+. Ons onderzoek richt zich op het ontwikkelen van lab on a chips met toepassingen in diverse gebieden, zoals point-of-care, organ-on-chip, elektrochemische sensoren, analytische chemie, en katalyse. Centraal in ons onderzoek staat de vervaardiging van lab on a chips die vloeistoffen of cellen kunnen manipuleren op de micrometer-schaal. Bij het fabriceren van deze devices maken we gebruik van diverse technieken uit de cleanroom (Nanolab), zoals (e-beam) lithografie, deep reactive ion etching, en anodisch bonden. Daarnaast hebben we ook een state-of-the-art rapid prototyping lab voor het vervaardigen van chips uit polymeren zoals PDMS of PMMA met technieken zoals 3D printing, micro-milling (CNC), en soft-lithografie.

Functieomschrijving

Meewerken aan uitdagende projecten op het interface tussen technologie, en biologie of chemie? Dan is de vakgroep BIOS, the Lab on a Chip Group van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) op zoek naar jou.

In deze functie zal je collega’s en studenten assisteren bij het vervaardigen van hun lab-on-chips. In deze rol adviseer je mensen op een praktische manier, en maakt jouw input vaak een groot verschil in lopend onderzoek. Werkzaamheden bestaan uit het adviseren van studenten in het ontwerp en het vervaardigingsproces van hun chip. Tevens is het jouw taak om te assisteren bij vervaardiging in de cleanroom van het MESA+ Nanolab. Daarnaast beheer en bedien je de apparaten uit het rapid protolab. Incidenteel zal je worden gevraagd om te assisteren bij het geven van onderwijs in een practicum setting.

Profiel

• Je hebt een HBO of MBO denk- en werkniveau in een relevant werkgebied, zoals natuurkunde, elektrotechniek, nanotechnologie, chemie, of fijnmechanica .
  • Je hebt een opleiding afgerond of werkervaring in het fabriceren van integrated circuits, MEMS, of chips in een cleanroom-setting.
  • Onze chips worden vrijwel altijd ingezet om voor celbiologie, of chemische analyse. Enige (bio)chemische achtergrondkennis wordt daarom gezien als een voordeel.
  • Je bent in staat om zowel schriftelijk als mondeling in het Engels te communiceren over technisch inhoudelijke zaken.
  • Je bent nauwkeurig en bent in staat om meerdere projecten tegelijk te begeleiden.
  • Tot slot ben je van nature klantgericht, collegiaal en vind je het leuk om mensen op te leiden.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Ben je enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Stuur dan een sollicitatie incl. curriculum vitae en eventuele referenties voor 27 januari 2020 via onderstaande knop.

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met prof.dr.ir. M. Odijk via m.odijk@utwente.nl.

Ons aanbod

• Wij bieden een afwisselende functie, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer en leuke collega’s.
  • Je wordt initieel voor 1 jaar voltijds aangesteld (32 tot 38 uur per week) met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
  • Het bruto salaris bedraagt minimaal € 2.579,- tot maximaal € 3.895,- per maand (schaal 8/9),  afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) zoals een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Bij een fulltime aanstelling heb je recht op 232 verlofuren met mogelijke uitbreiding tot 328 uur.
  • Tot slot bieden we ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in je functie en d.m.v. trainingen/cursussen.

De organisatie

The University of Twente. We stand for life sciences and technology. High tech and human touch. Education and research that matter. New technology which leads change, innovation and progress in society. The University of Twente is the only campus university of the Netherlands; divided over five faculties we provide more than fifty educational programmes. We have a strong focus on personal development and talented researchers are given scope for carrying out groundbreaking research.

We are an equal opportunity employer and value diversity at our company. We do not discriminate on the basis of race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, marital status or disability status. Because of our diversity values we do particularly support women to apply.

The faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS) comprises three disciplines that shape Information and Communication Technology. ICT is more than communication. In almost every product we use mathematics, electronics and computer technology and ICT now contributes to all of societies' activities. The faculty works together intensively with industrial partners and researchers in the Netherlands and abroad and conducts extensive research for external commissioning parties and funders. The research which enjoys a high profile both at home and internationally, has been accommodated in the multidisciplinary research institutes: Mesa+ Institute, TechMed Centra and Digital Society Institute.

Research Technicus – Lab-on-Chip vervaardiging
Klik hier om te solliciteren