Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Research Technicus dunne-film technologie

Functieomschrijving

Wil jij ook deel uitmaken van ons XUV TechEngine team?

Dan is dit de positie voor jou!

Als Research Technicus houd je je bezig met ontwerp, bediening en het onderhoud van de opdamp- en analyseapparatuur. Op projectbasis draag je bij aan diverse experimenten op het gebied van dunne-film systemen. Daarbij bedien jij de geavanceerde apparatuur en voert metingen uit aan de samples, doet analyses aan de hand van de data, en rapporteert de resultaten bij de groepsbesprekingen.

Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie heeft het volgende profiel:

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de technische natuurkunde, materiaalkunde, of nanotechnologie
  • Relevante werkervaring strekt tot aanbeveling
  • Kennis van Ultra-Hoog Vacuum (UHV) systemen, dunne lagen depositie, laser/optica en/of programmeertalen, zoals Matlab of Python is een pre
  • Zelfstandig werken in een technisch / academische omgeving (laboratorium), kritisch denken en technische problemen oplossen is voor ons erg belangrijk, naast goed samenwerken

Ook studenten die binnenkort afstuderen en zich in dit profiel herkennen, zijn van harte welkom om te solliciteren.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een uitdagende werkomgeving met een informele werksfeer. Het betreft een fulltime functie voor bepaalde tijd. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 2 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en de duur en relevantie van je werkervaring, maximaal € 3.144,- per maand. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Tevens biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden

Informatie en aanmelding

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Dr. Igor Makhotkin of Theo van Oijen (telefoon: 053-4891172 of 053-4892949, email i.makhotkin@utwente.nl / t.a.h.vanoijen@utwente.nl).

Stuur ons jouw sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief, curriculum vitae, referenties en je cijferlijst voor 30 September 2021 via de button ‘apply now’.

Over de afdeling

Binnen het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie aan de Universiteit Twente, is de XUV Optics groep gericht op natuurkundig onderzoek op het gebied van dunne lagen. Deze specialisatie in de materiaalwetenschap vormt de basis voor speciale, uit veel lagen bestaande optische coatings voor het extreem ultraviolet (EUV) en röntgen (X-ray) golflengtegebied. Bij XUV zijn wereldrecords behaald die de nieuwste industriële ontwikkelingen mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld de optiek voor de EUV scanners van ASML met spiegels van Carl Zeiss. De nadruk in het onderzoek ligt op fundamenteel en toepassingsgerichte studies van nanometer-dunne films. Het multidisciplinaire programma is sterk gemotiveerd door industriële, high-tech innovatie. Voor dit onderzoek beschikt de XUV Optics groep over een 500 m2 groot, state-of-the-art laboratorium met unieke onderzoeksmogelijkheden. De groep heeft ongeveer 35 medewerkers.

Over de organisatie

Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW, Science & Technology)

De focus bij onze faculteit ligt op 3 domeinen namelijk Chemistry, Health en Physics en we zijn penvoerder voor de onderzoeksinstituten TechMed, MESA+, het centrale Techno Centrum voor Onderwijs en Onderzoek (TCO) en de Graduate School (TGS). TNW biedt 6 bacheloropleidingen en 7 masteropleidingen op het gebied van Gezondheidswetenschappen, Nanotechnologie, (Toegepaste) Natuurkunde, Scheikunde en Technische Geneeskunde. Ruim 850 collega’s en 2.700 studenten zijn actief binnen de faculteit TNW.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Research Technicus dunne-film technologie
Klik hier om te solliciteren