Zie Alle vacatures

Onderzoeksingenieur – XUV optics

Invloed van corona op sollicitatieproces

Functieomschrijving

Ben jij graag praktisch en met je handen bezig terwijl je bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek met een pragmatische focus voor de industrie? Kom dan ons XUV TechEngine team versterken!

Het TechEngine team is een groep van 5 technici die de motor van de onderzoeksgroep XUV vormt. Zij werken elke dag met de complexe meetopstellingen in het lab, en ondersteunen zowel studenten, PhD’s maar ook voor post docs en professoren in de natuurkundige onderzoeksprojecten.

Het is onze missie om een benaderbaar en betrouwbaar team te vormen die hands-on ondersteuning verstrekt voor het dunne-film onderzoek voor en met industriële partners als ASML, Zeiss, Panalytical en VDL. Hierbij is altijd ruimte voor groei en professionele ontwikkeling als wel sociale interactie. We hopen dat jij ons team komt versterken zodat we onze visie om hét toonaangevende technische team die state-of-the-art onderzoek mogelijk maakt in het Silicon Valley van Twente.

Als Research Technicus zal je verantwoordelijk worden voor het ontwerp, bediening en onderhoud van één of meerdere van onze (vacuüm) dunne film- en analyse- opstellingen. Met deze systemen zul je meewerken aan onderzoeksprojecten voor de halfgeleiderindustrie en zul je een divers palet aan experimenten uitvoeren, van dunne film depositie, tot het meten van materiaaleigenschappen op atomair niveau. Daarnaast zul je meehelpen aan het analyseren van metingen aan gemaakte samples en de analyse hiervan rapporteren binnen het desbetreffende onderzoeksproject. Ook ben je verantwoordelijk voor de contacten met leveranciers, en doe je mee met project besprekingen met onze klanten.

En uiteraard is er voor jou alle gelegenheid om mee te doen met groepsactiviteiten van borrel tot samen sporten tot bezoek aan onze industriële partners.

Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie heeft het volgende profiel:

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de technische natuurkunde of chemie, materiaalkunde, mechatronica, of nanotechnologie
  • 0 – 5 jaar werkervaring
  • Kennis van Ultra-Hoog Vacuum (UHV) systemen, dunne lagen depositie, laser/optica en/of programmeertalen, zoals Labview, Matlab of Python is een pre
  • Zelfstandig werken in een technisch / academische omgeving (laboratorium), kritisch denken en technische problemen oplossen is voor ons erg belangrijk

Ook studenten die binnenkort afstuderen en zich in dit profiel herkennen, zijn van harte welkom om te solliciteren.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie met een informele werksfeer met veel vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid binnen het projectteam. Het betreft een fulltime functie voor bepaalde tijd. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en de duur en relevantie van je werkervaring, maximaal € 3.606,- per maand. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Tevens biedt de UT uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden:

  • bij een fulltime dienstverband (40 uur per week) 41 vakantiedagen (29 verlof- en 12 compensatiedagen)
  • Gratis abonnement voor alle UT sportfaciliteiten, incl groepslessen
  • Interne en externe opleidingen voor zowel technische als professionele vaardigheden

Informatie en aanmelding

Wil je nog meer weten over deze positie, neem dan contact op met:

  • Dr. Igor Makhotkin (Tel: 053-4891172, email i.makhotkin@utwente.nl)
  • Ing. Theo van Oijen (Tel: 053-4892949, email t.a.h.vanoijen@utwente.nl)

Helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Wees er snel bij en solliciteer direct via deze site. Stuur ons je motivatiebrief, curriculum vitae en je cijferlijst voor 30 november 2021 via de button apply now.

Over de afdeling

Binnen het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie aan de Universiteit Twente, is de XUV Optics groep gericht op natuurkundig onderzoek op het gebied van dunne lagen. Deze specialisatie in de materiaalwetenschap vormt de basis voor speciale, uit veel lagen bestaande optische coatings voor het extreem ultraviolet (EUV) en röntgen (X-ray) golflengtegebied. Bij XUV zijn wereldrecords behaald die de nieuwste industriële ontwikkelingen mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld de optiek voor de EUV scanners van ASML met spiegels van Carl Zeiss. De nadruk in het onderzoek ligt op fundamenteel en toepassingsgerichte studies van nanometer-dunne films. Het multidisciplinaire programma is sterk gemotiveerd door industriële, high-tech innovatie. Voor dit onderzoek beschikt de XUV Optics groep over een 500 m2 groot, state-of-the-art laboratorium met unieke onderzoeksmogelijkheden. De groep heeft ongeveer 35 medewerkers. Zie ook onze website

Over de organisatie

Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW, Science & Technology)

De focus bij onze faculteit ligt op 3 domeinen namelijk Chemistry, Health en Physics en we zijn penvoerder voor de onderzoeksinstituten TechMed, MESA+, het centrale Techno Centrum voor Onderwijs en Onderzoek (TCO) en de Graduate School (TGS). TNW biedt 6 bacheloropleidingen en 7 masteropleidingen op het gebied van Gezondheidswetenschappen, Nanotechnologie, (Toegepaste) Natuurkunde, Scheikunde en Technische Geneeskunde. Ruim 850 collega’s en 2.700 studenten zijn actief binnen de faculteit TNW.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Onderzoeksingenieur – XUV optics
Klik hier om te solliciteren