Zie Vacatures

Research Analyticus XRF and Chromatography (HBO+)

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 2000 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Functieomschrijving

Als Research Analyticus houdt u zich bezig met de bediening, het operationeel houden en het laten onderhouden van de X-Ray-Fluorescentie (XRF) spectrometer. U selecteert of ontwikkelt de optimale analysemethode inclusief monsterbereiding, voert de analyses uit, rapporteert en bespreekt de resultaten met onderzoekers binnen CPM, maar ook breder binnen het CPE cluster en incidenteel voor externe klanten. Daarnaast wordt U algemeen kennisdrager van de diverse chromatografische technieken die binnen CPE worden gebruikt (GC, HPLC, IC, GPC). U adviseert over analysemethodes, interpretatie en adviseert in geval van technische problemen. Bovendien voert u algemene laboratoriumwerkzaamheden uit en assisteert waar nodig de onderzoekers bij de experimenten.

Profiel

U heeft minimaal een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de chemie of chemische analyse en u bent leergierig en handig. Relevante werkervaring strekt tot aanbeveling. Zelfstandig werken en technische problemen oplossen is voor ons erg belangrijk, naast goed samenwerken. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in een multiculturele en internationale werkomgeving, onder meer door uitstekende beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal.

Informatie en sollicitatie
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Prof.dr.ir. Leon Lefferts (telefoon: 053-4892858, email: l.lefferts@utwente.nl).

Uw schriftelijke sollicitatie inclusief motivatiebrief, curriculum vitae en referenties kunt u tot 4 Maart 2020. sturen via de “sollicitatielink” onderaan deze vacature.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een uitdagende werkomgeving met een informele werksfeer. Het betreft een fulltime functie voor bepaalde tijd. U krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 2 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Het salaris bedraagt, afhankelijk van uw opleiding en de duur en relevantie van uw werkervaring, maximaal € 3292,-- per maand . Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

The University of Twente. We stand for life sciences and technology. High tech and human touch. Education and research that matter. New technology which leads change, innovation and progress in society. The University of Twente is the only campus university of the Netherlands; divided over five faculties we provide more than fifty educational programmes. We have a strong focus on personal development and talented researchers are given scope for carrying out groundbreaking research.

We are an equal opportunity employer and value diversity at our company. We do not discriminate on the basis of race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, marital status or disability status. Because of our diversity values we do particularly support women to apply.

Within the TNW Faculty (Faculty of Science & Technology) of the University of Twente some 700 staff members and 2000 students are involved in training and research on the interface of chemical technology, applied physics and biomedical technology. Fields of application include sustainable energy, process technology and materials science, nanotechnology and technical medicine. Research, which enjoys a high profile both at home and internationally, has been accommodated in the multidisciplinary research institutes: Mesa+ Institute, TechMed Centra and Digital Society Institute. The faculty works together intensively with industrial partners and researchers in the Netherlands and abroad and conducts extensive research for external commissioning parties and funders.

Research Analyticus XRF and Chromatography (HBO+)
Klik hier om te solliciteren