Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Projectcontroller

Functieomschrijving

De afdeling Financiële Zaken van de faculteit Behavioural Management and Social Sciences (BMS ) van de Universiteit Twente is op zoek naar een nieuwe collega!  

De afdeling 
De afdeling Financiële zaken ondersteunt onderzoekers en het faculteitsmanagement door het leveren van betrouwbare informatie en rapportages. Ze levert een bijdrage aan het formuleren van strategie en beleid van de faculteit. De afdeling heeft onder meer als taken:

 • Het voeren van de financiële administratie
 • Het opstellen van de jaarrekening
 • Het opstellen van budgetrapportages
 • Het voeren van een projectadministratie betreffende 2e en 3e geldstroom contracten (NWO, STW, de EU en het bedrijfsleven). 

De uitdaging

 • De Project Controller ondersteunt projectleiders in de departementen bij de verantwoording van extern gefinancierde (inter)nationale projecten. Je maakt projectbegrotingen, richt de administratie in, zorgt dat op het goede moment gefactureerd en gerapporteerd wordt. Kortom, je bewaakt de voortgang.
 • Als procesbewaker, signaleer je mogelijke knelpunten en lost die in samenwerking met de projectleider op zodat de begroting kan worden gerealiseerd. Je mag verbeteringen in de projectadministratie voordragen op het moment dat je die ziet, we waarderen een ondernemende houding!
 • Wanneer professoren vragen hebben over de financiële administratie van het project komen ze bij jou. En andersom, wanneer jij vragen hebt over de uitvoering klop je aan bij de professoren. Zo werk je met elkaar aan het realiseren van de projecten.

Als Project Controller werk je in teamverband samen met een begrotingsmedewerker en andere administrateurs. Je rapporteert aan het Hoofd Financiën. Vaak zijn er UT-brede projecten, gericht op procesverbetering en beleidsvorming. Jouw bijdrage hierin wordt gewaardeerd!

Profiel

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een opleiding op bedrijfseconomisch gebied of hiermee vergelijkbaar.
 • Je bent enthousiast, je durft, communiceert makkelijk en hebt plezier in samenwerken met anderen. Je gaat voor een goede kwaliteit van je werk en “first time right”.
 • Natuurlijk ben je goed met Excel en nauwkeurig. Ook heb je ervaring met boekhouden. Het is belangrijk dat je Engels spreekt, want dat is de voertaal van veel wetenschappers. Kennis van Oracle Financials, Business Objects en Unit4 is een pré.
 • Tot slot zijn de volgende competenties op jou van toepassing: Leervermogen – Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid – Accuratesse – Klantbetrokkenheid

Ons aanbod

Wij bieden een fulltime functie in een uitdagende en dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling. Samen met jou willen een extra impuls geven aan onze dienstverlening. De functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de intentie voor omzetting naar onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4078,- bruto per maand (conform schaal 9 van de CAO-NU). Daarnaast bieden wij 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Naast deze goede secundaire arbeidsvoorwaarden kun je bij ons gratis sporten op de campus en deelnemen aan een fietsregeling.

Informatie en aanmelding

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Kuindersma, hoofd Financiële Zaken, e.kuindersma@utwente.nl, telefoon 053-4897561. Jouw sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, kun je tot 6 december uploaden via onderstaande link. Screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over de organisatie

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.