Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Programma Coördinator Cultuur (32 – 40 uur)

Functieomschrijving

Ben jij een creatieve denker, een verbinder die haarfijn weet in te spelen op trends en ontwikkelingen, zit het wel goed met jouw organiserend vermogen en heb je meerdere jaren ervaring met leiding geven in de kunst- en cultuursector? Dan kunnen wij jou goed gebruiken in ons team!

SPORT & CULTUUR UNIVERSITY OF TWENTE

Het primaire doel van Sport en Cultuur (S&C), vallend onder de dienst Campus en Facility Management (CFM), is het stimuleren en het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van de student en medewerker en zijn/haar verbondenheid met de academische gemeenschap van de UT. Dit betekent dat S&C plekken biedt op de Campus waar je je op vlakken kunt ontwikkelen die niet altijd terugkomen in de academische opleiding of werksituatie, maar die wel van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. De UT streeft naar een ‘people first community building’ op de Campus. Cultuur legt daarbij specifiek haar focus op de kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming-beschrijvingsprocessen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, die allemaal bevorderd worden door het beoefenen van cultuur.

S&C maken het brede aanbod voor de primaire doelgroep mogelijk, waar jaarlijks zo’n 17.000 studenten en medewerkers gebruik van maken. Thema’s die centraal staan in het aanbod zijn lifestyle, reflectie, welzijn, sport, cultuur, kunst en games. Samen met de Student Union, studentenkoepels, verenigingen, docenten en trainers wordt het variabele aanbod aan cursussen, groepslessen, trainingen, competities, repetities, exposities, voorstellingen en projecten vormgegeven. Daarnaast kunnen studenten en medewerkers zelf programmering en/of activiteiten initiëren en kunnen zij met de UnionCard/CampusCard vrij gebruik maken van faciliteiten zoals muziekstudio’s, tennisbanen en zwembad.

De missie van de sector cultuur is dat zij bijdraagt met haar aanbod aan de persoonlijke ontwikkeling, academische vorming en mentale en fysieke fitheid van studenten, zodanig dat de toekomst en het welzijn van de student centraal staat.

Medewerkers van S&C worden gekenmerkt door hun sterke ambitie om een bijdrage te leveren aan en deel te zijn van de persoonlijke ontwikkeling van anderen in het algemeen en studenten in het bijzonder. Ze hebben daarbij ook oog voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling en beschikken over een goed ontwikkeld leervermogen.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Wij zijn op zoek naar een Programma Coördinator voor het team Cultuur. Als Programma Coördinator ben jij samen met de sector Cultuur (Student Union, Cultuurkoepel Apollo en team Cultuur), studenten en medewerkers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aansturing van het nieuwe programmabeleid, programmatische concepten en realisatie van een vernieuwd programma-aanbod, met specifiek kunst en cultuur als thematiek. Uitgangspunten voor het te voeren beleid zijn samen met de sector sport en sector cultuur opgesteld en vastgelegd in twee aparte visies (Visie Cultuur / Visie Sport). De Student Union fungeert als beleidsmaker voor S&C op de Campus. Je maakt als Programma Coördinator deel uit van de afdeling S&C en ontvangt hierarchisch leiding van de Manager Sport en Cultuur. De afdeling bestaat uit twee teams, t.w. Sport en Cultuur, vallende onder de dienst Campus en Facility Management.

Je komt terecht in een fascinerende en internationale werkomgeving met gedreven studenten en medewerkers

Profiel

Wie zoeken wij?

Jij bent dè ambassadeur voor Cultuur op de Campus, houdt ervan om dagelijks samen te werken met studenten en hebt een uitgebreid cultureel netwerk. Je zoekt samenwerking met andere culturele instellingen e/o het regionale onderwijs en helpt sport en cultuur met de ambitie om de samenwerking en het Creatieve Curriculum binnen het onderwijs en de faculteiten verder uit te bouwen. Je hebt een sterke affiniteit met cultuur, bent energiek, ondernemend en inventief.

Daarnaast heb je oog voor de mens en de organisatie en herken je de drijfveren, passies en kwaliteiten van mensen. Jouw vaardigheden combineer jij met creatief denken en doen. Je durft besluiten te nemen en creëert draagvlak voor vernieuwing. Je hebt overtuigingskracht en krijgt zaken voor elkaar met een gezonde dosis realisatiekracht. Je duikt niet weg voor beïnvloedings- en besluitvormingsprocessen die nu nodig zijn richting de samenwerking en toekomst van Sport & Cultuur op de Campus.

FUNCTIEVEREISTEN

Je hebt:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met als voorkeur een brede opleiding op gebied van kunst en cultuur;
 • Aantoonbare relevante werkervaring als leidinggevende (binnen de kunst- en cultuursector betreft een pré);
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van kunst en cultuur;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van programma-aanbod;
 • Een open en coachende houding en bent zeer geïnteresseerd in andere culturen;
 • Een goede visie op het effect van je eigen communicatie en een goede beheersing op C1 niveau van de Nederlandse en Engelse taal. Zowel in woord als geschrift.

Daarnaast:

 • Ben je daadkrachtig, betrokken, zelfstandig maar ook een echte teamplayer;
 • Bezit jij een goed gevoel voor inclusie;
 • Neem je een nieuwsgierige en netwerkende houding mee;
 • Kun je goed omgaan met de ‘politieke UT arena’; je bent organisatiesensitief en oplossingsgericht;
 • Ben je vaardig in het concretiseren van gestelde doelen en bewaakt de voortgang;
 • Ben je flexibel inzetbaar, ook in de avonden en weekenden (zichtbaarheid voor o.a. verenigingen);
 • Volg je de actuele ontwikkelingen in de maatschappij en in de doelgroep en kunt deze vertalen naar het cultuurprogramma-aanbod.

Ons aanbod

Wat bieden wij?

Een werkomgeving die ertoe doet! Waar passie, innovatie, ontwikkeling van mensen en het leveren van een bijdrage aan een toekomstgerichte samenleving centraal staan. Werken in een informele cultuur, waarin wij grote waarde hechten aan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid.

Jouw welzijn en groei, zowel persoonlijk als professioneel, vinden we heel belangrijk.

Aanvullend bieden we jou:

 • de mogelijkheid om jouw eigen (droom)baan in te richten;
 • een functie voor 32-40 uur per week voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • arbeidsvoorwaarden conform de cao Nederlandse Universiteiten;
 • een salaris op basis van het ‘functieprofiel medewerker Studium Generale/Cultuur 1’ afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.807, - tot maximaal € 5.211, - bruto per maand (schaal 11);
 • een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Informatie en aanmelding

Word je enthousiast van de beschreven functie en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! De eerste ronde gesprekken vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 november a.s.

Upload je sollicitatie en cv vóór 1 november 2021 via de onderstaande link naar het sollicitatieformulier.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Sanne Kleinenberg, Manager Sport & Cultuur via 06 – 22 68 24 53 of via s.m.kleinenberg@utwente.nl.

Over de afdeling

CULTUUR & INTERNATIONALISERING

Het team Cultuur valt hierarchisch onder de Programma Coördinator en is inhoudelijk verantwoordelijk voor het programma-aanbod op het gebied van podium kunsten, beeldende kunst en cultuureducatie: arts & games, dans, muziek en theater. Dat vertaalt zich in de dagelijkse praktijk naar de ontwikkeling, realisatie en het faciliteren van cursussen, exposities, repetities, voorstellingen en andere initiatieven inspelend op veranderende vraag vanuit de internationale community op de Campus met als belangrijke kernwaarde het thema inclusiviteit. Daarnaast is het van belang om het Creatieve Curriculum (gericht op kunst, techniek en technologie) verder in het onderwijs in te bedden als integraal onderdeel van het studieprogramma. Academische vaardigheden zoals vrij en associatief denken, creativiteit en serendipiteit zijn een wezenlijk onderdeel van deze academische vorming.

Het team bestaat uit 6 vaste medewerkers en enkele studentmedewerkers. Zij werken nauw samen met cultuurkoepel Apollo (16 verenigingen) en 25 docenten e/o instructeurs.

Over de organisatie

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Programma Coördinator Cultuur (32 – 40 uur)
Klik hier om te solliciteren