Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

PDEng positie (iov Pfizer, Roche en ZGT) in optimalisering van informatie over kanker met het PERSONA-platform

Functieomschrijving

Wil je betrokken zijn bij de ontwikkeling van een platform voor gepersonaliseerde informatie voor patiënten met kanker? Ben je geïnteresseerd in Business & IT, modelleren, psychologie en design? Wil jij het verschil maken en de gezondheidszorg verbeteren? Dan is dit PDEng (Professional Doctorate in Engineering) programma iets voor jou.

Het PDEng-programma is een 2-jarig post-master ontwerpprogramma. Het programma omvat een deel opleiding op de Universiteit Twente en een ontwerpproject dat uitgevoerd zal worden met Pfizer, Roche en het ZGT. Het opleidingsdeel bevat een verdiepend en verbredend karakter met voldoende mogelijkheden tot professionele ontwikkeling. In samenwerking met Pfizer, Roche en patiënten en professionals van het ZGT ga je op zoek naar een oplossing voor het afstemmen van de informatievoorkeuren van patiënten met kanker ten tijde van de diagnose, behandeling of follow-up.

De uitdaging:
Goed begrip is de basis van samen beslissen: alleen als informatie echt goed begrepen wordt, kunnen mensen meebeslissen over hun eigen behandeling. Over het algemeen is medische informatie echter niet aangepast aan de individuele behoeftes van mensen. Ook blijkt dat medische professionals niet altijd in staat zijn om de voorkeuren te onderscheiden, en patiënten zelf hebben moeite om deze kenbaar te maken. Jij gaat ervoor zorgen dat je met nieuwe inzichten in de dynamische informatievoorkeuren van patiënten met kanker een framework en platform kunt ontwikkelen dat op basis van persoonlijke informatiebehoefte passende content kan genereren voor patiënten met kanker. Op deze manier stel je artsen en patiënten in staat om in gemeenschappelijke besluitvorming tot de beste zorg te komen.

Tijdens het project  werk je ook samen met maatschappelijke organisaties zoals de borstkankervereniging (BVN) en kanker.nl, het Nederlandse platform met informatie over kanker met 450.000 unieke bezoekers elke maand en 30.000 gebruikers.

Profiel

 • We zoeken de beste MSc (HBO/WO) student op het gebied van Business Information Technology, Technical Medicine, Biomedical Engineering, Computer Science, Electrical Engineering, Industrial Design Engineering, Interaction Technology of aanverwante relevante disciplines.
 • Het betreft een multidisciplinair project, dus een brede interesse en goede communicatieve vaardigheden zijn nodig om het project tot een succes te maken.
 • Je moet beschikken over ambitie en talent om onder toezicht van een begeleidingsteam innovatieve oplossingen te vinden voor complexe technische kwesties met een multidisciplinair karakter.
 • Belangrijke professionele vaardigheden zijn Engelse taalvaardigheden, projectmanagementvaardigheden, teamwork, initiatief en zelfreflectie.
 • Kennis over modelleren is een pre om het project succesvol af te ronden, maar kan ook onderdeel zijn van het opleidingsdeel.

Ons aanbod

 • We bieden een fulltime contract voor 24 maanden met een salaris van € 2.002,- bruto per maand.
 • Tijdens deze twee jaar volg je een op maat gemaakt post-master ontwerpprogramma in een combinatie van opleiding (50%) en werken aan een ontwerpproject (50%).
 • De Universiteit Twente biedt excellente faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, voldoende verlofdagen en een eindejaarsbonus.
 • Na het succesvol doorlopen van het programma, ontvang je een gecertificeerd diploma. Je ontvangt de academische graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng) en je wordt geregistreerd als Technologisch Ontwerper door het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI).

Informatie en aanmelding

Indien je interesse hebt en voldoet aan het profiel, stuur ons dan je motivatie, CV, een lijst met vakken die je gevolgd hebt inclusief cijfers, referenties en eventueel een lijst van publicaties vóór 25 oktober 2021 via onderstaande sollicitatie button.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Annemieke Witteveen (co-projectleider):

 • E-mail: a.witteveen@utwente.nl
 • Telefoon: +31 (0)53 489 4708

Algemene informatie over de PDEng kun je vinden op onze website.

Over de organisatie

De faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EEMCS) zet wiskunde, elektrotechniek en informatica in voor de voortgaande ontwikkeling van de Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). In een tijd waarin ICT te vinden is in bijna elk apparaat of product dat we gebruiken, omarmen wij onze bijdrage aan een breed scala aan activiteiten in onze maatschappij en onze rol als pioniers van de digitale samenleving. Als onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, individuen en verbindingen, werkt onze faculteit intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voeren we uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Ons onderzoek staat in hoog aanzien in zowel binnen- als buitenland. Het is ondergebracht in de multidisciplinaire UT-onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Als werkgever biedt de Faculteit EEMCS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

PDEng positie (iov Pfizer, Roche en ZGT) in optimalisering van informatie over kanker met het PERSONA-platform
Klik hier om te solliciteren