Zie Alle vacatures

Financieel Projectmanager

Invloed van corona op sollicitatieproces

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Finance van de faculteit EEMCS is een vacature ontstaan voor een Financieel projectmanager voor minimaal 20 en maximaal 32 uur per week.
De afdeling Finance bestaat uit het team Financiële administratie en het team Projectadministratie en is verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie van de faculteit.


Jouw taken:
Veel van het wetenschappelijk onderzoek van de faculteit EEMCS wordt gefinancierd door externe partijen (zgn. 2e en 3e geldstroom) zoals NWO, de Europese Unie, bedrijven en andere instellingen. Onze ambitie is om dit verder in volume te laten groeien. 
Als Financieel Projectmanager vorm je, samen met een collega, de spil tussen de diverse projectleiders van de leerstoelen van de faculteit en de projectadministratie binnen de afdeling Finance. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van projectleiders ten aanzien van het aangaan van projectovereenkomsten conform prevalerende subsidievoorwaarden en het opstellen van de daarbij behorende projectbudgetten ter voorbereiding van de inbedding in de projectadministratie en projectmonitoring.

Tot jouw taken behoren:

 • Het zelfstandig in kaart brengen van de administratieve/juridische subsidievoorwaarden, begrotingen, voorcalculatie, deliverables en risicoprofiel ten aanzien van projectvoorstellen.
 • Het op basis van voorgaande adviseren van de projectleiders en het Hoofd Finance van de faculteit in het traject van de eerste contacten met de contractpartner tot aan het tekenen van de projectovereenkomst.
 • De projectovereenkomst voorzien van de nodige documentatie zodat deze door het team Projectadministratie ingebed kan worden in de financiële-, personele- en projectadministratie.
 • Controle op juistheid en volledigheid van de door het team Projectadministratie vastgelegde gegevens.
 • Budget toets van nieuwe aanstellingsverzoeken op 2e en 3e geldstroom projecten
 • Eerste aanspreekpunt voor vragen omtrent 2e en 3e geldstroom projecten.
 • Het zelfstandig analyseren van bestaande financieel administratieve systemen, procedures en voorschriften m.b.t. de projectadministratie en het doen van voorstellen ter verbetering
 • Signaleren van (dreigende) budgetoverschrijdingen en/of onderschrijdingen en tijdig overleg daarover met de projectadministratie c.q. projectleider.
 • Het leveren van informatie omtrent de omzet werk voor derden, dekkingsbijdrage en prognoses daarvan aan de diverse gremia, waaronder projectleiders, vakgroepvoorzitters en het Hoofd Finance.
 • Functioneel aansturen van het team Projectadministratie.

Profiel

 • Je hebt een opleiding op HBO-niveau (bij voorkeur HEAO-BE of AC);
 • Je hebt een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van de gangbare financieel administratieve systemen zoals MS-Office en Unit4ERP. Kennis van Business Objects is een pré;
 • Je bent stressbestendig, initiatiefrijk, flexibel, communicatief vaardig op alle niveaus en oplossingsgericht;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en geeft leiding op basis van deskundigheid en overtuiging.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een prettige werkomgeving voor in eerste instantie 2 jaar.
Tegen het einde van deze periode vindt een evaluatie plaats op het functioneren als op het werkvolume. Bij goed functioneren en een gelijkblijvend of groeiend werkvolume, kan het dienstverband worden omgezet naar onbepaalde tijd.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4.402 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (conform schaal 10 van de CAO-NU).

Daarnaast biedt de Universiteit Twente een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime mogelijkheden voor je verdere professionele ontwikkeling. Daarnaast hebben we een keuzemodel arbeidsvoorwaarden en ontvang je bij fulltime aanstelling 232 tot 328 verlofuren.

Informatie en aanmelding

Je bent welkom om te solliciteren met je schriftelijke motivatie en curriculum vitae, vóór 21 juni 2021.

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Benno Pals, Hoofd Finance EEMCS, e-mail: b.j.pals@utwente.nl.

Over de organisatie

De faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EEMCS) zet wiskunde, elektrotechniek en informatica in voor de voortgaande ontwikkeling van de Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). In een tijd waarin ICT te vinden is in bijna elk apparaat of product dat we gebruiken, omarmen wij onze bijdrage aan een breed scala aan activiteiten in onze maatschappij en onze rol als pioniers van de digitale samenleving. Als onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, individuen en verbindingen, werkt onze faculteit intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voeren we uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Ons onderzoek staat in hoog aanzien in zowel binnen- als buitenland. Het is ondergebracht in de multidisciplinaire UT-onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Als werkgever biedt de Faculteit EEMCS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Financieel Projectmanager
Klik hier om te solliciteren