Invloed van corona op sollicitatieproces

Functieomschrijving

De faculteit EEMCS, Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science, verzorgt een vijftal BSc-opleidingen en een achttal MSc-opleidingen. Voor deze groeiende opleidingen zijn wij op zoek naar een studieadviseur. De aanstellingsomvang  bedraagt  24 uur per week.

Alle opleidingen hebben een internationale community van studenten en medewerkers. Deze functie is ondergebracht in het Bureau Onderwijsbegeleiding (BOB) van de faculteit. Het bureau voor onderwijsondersteuning levert de onderwijsondersteuning voor alle onderwijsprogramma’s binnen de faculteit. Deze onderwijsondersteuning kan bestaan uit onderwijscoördinatie, studiebegeleiding, ondersteuning van internationalisering en mobiliteit van de onderwijsprogramma’s en kwaliteitsborging.

Taken: 
De faculteit kent een actief studenten begeleidingssysteem. Als één van de studieadviseurs houd je je onder andere meer bezig met:

 • Voorlichting, advisering, begeleiding van studenten bij de aanpak van hun studie, hun studiebelasting, hun studievoortgang en de manier van studeren.
 • Je bent vertrouwenspersoon voor studenten en adviseert bij studiekeuze, -planning, -vertraging, activisme, klachten, verzoeken aan examencommissies, persoonlijke problemen etc. Voor studenten met een functiebeperking of bijzondere omstandigheden, maar ook voor bijvoorbeeld excellente studenten, topsporters ben je het aanspreekpunt voor het leveren van faciliteiten en begeleiding op maat.
 • Daarnaast werk je als studieadviseur mee aan de evaluatie van het onderwijs door studie-belemmerende factoren te signaleren.
 • Je speelt een rol bij de studiekeuze check van studiezoekers. 
 • Er zal sprake zijn van een nauwe samenwerking met de reeds zittende studieadviseurs evenals met het management van de diverse opleidingen.

Profiel

 • Je hebt een HBO- of universitaire studie afgerond in een bij voorkeur technologische richting;
 • Je hebt inlevingsvermogen in de situatie van studenten en bent in staat studenten te motiveren en stimuleren;
 • Je hebt een analytisch vermogen;
 • Je bent stressbestendig en kunt plannen en organiseren;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent communicatief sterk en beschikt over een empathisch vermogen;
 • Je hebt de integriteit die bij een vertrouwensfunctie past;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderwijs;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift (C1 niveau).

Ons aanbod

Wij bieden je een leuke interessante functie voor 24 uur per week in een professioneel team van studieadviseurs in een prettige, in toenemende mate internationale, werkomgeving met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Nederlandse Universiteiten.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.402,-- bruto per maand (schaal 10) bij een voltijds dienstverband.

Daarnaast biedt de Universiteit Twente een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed pensioen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook zijn er ruime mogelijkheden voor je verdere professionele ontwikkeling en trainingsmogelijkheden.

Informatie en aanmelding

Herken jij je in het profiel en ben je geïnteresseerd om ons team te versterken? Dan zien we jouw sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief graag tegemoet via onderstaande ‘Solliciteer nu’ knop vóór 16 juni 2021.

Voor meer informatie over deze vacature kunt je contact opnemen met het hoofd BOB, Jolanda van Laar, H.J.vanLaar@utwente.nl, of met één van de studieadviseurs, Thea de Kluijver, t.h.dekluijver@utwente.nl, of Bibian Rosink, b.e.rosink@utwente.nl.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, vindt een eerste kennismaking waarschijnlijk online plaats via MS Teams.

Over de organisatie

De faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EEMCS) zet wiskunde, elektrotechniek en informatica in voor de voortgaande ontwikkeling van de Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). In een tijd waarin ICT te vinden is in bijna elk apparaat of product dat we gebruiken, omarmen wij onze bijdrage aan een breed scala aan activiteiten in onze maatschappij en onze rol als pioniers van de digitale samenleving. Als onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, individuen en verbindingen, werkt onze faculteit intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voeren we uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Ons onderzoek staat in hoog aanzien in zowel binnen- als buitenland. Het is ondergebracht in de multidisciplinaire UT-onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Als werkgever biedt de Faculteit EEMCS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.