Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

DCC-coördinator (32 uur)

Functieomschrijving

De Universiteit Twente wil de ondersteuning op het gebied van RDM/FAIR data en ICT-faciliteiten voor onderzoek verder verbeteren. Op dit moment wordt het UT Digital Compentence Center daarom ontwikkeld. Een belangrijk doel van het UT-DCC is om een knooppunt binnen de universiteit te zijn op het gebied van Open Science (met name FAIR data en Open access) en ICT-faciliteiten voor onderzoek en dienstverlening op dit gebied verder te verbeteren.

Het DCC bestaat uit twee onderdelen, het kern-dcc waar de datastewards en ICT- accountmanagers van de dienst Library, ICT services & Archive (LISA) deel vanuit maken, als ook het netwerk DCC, dat bestaat uit medewerkers over de universiteit heen zoals onderzoekers en research support coördinatoren die betrokken zijn bij de aandachtsgebieden van het UT-DCC.

De DCC-coördinator is  onderdeel van het kern-dcc en zal binnen de Universiteit Twente het eerste aanspreekpunt voor het UT-DCC zijn.

 

Je taken

 • Ontwikkelen en coördineren van activiteiten gericht op het bekend maken van RDM/FAIR en ICT-diensten voor onderzoek. Denk hierbij aan seminars, website en nieuwsbrieven.
 • Het (verder) ontwikkelen van een roadmap voor 100% FAIR Data voor de Universiteit Twente.
 • Het identificeren van gezamenlijke behoeften en wensen binnen de universiteit op het gebied van RDM/FAIR data en daarop voortbouwen, nieuwe projecten opstarten en leiden.
 • Het coördineren van de ontwikkeling van het datastewardship aan de Universiteit Twente.
 • Het ondersteunen en ontwikkelen van het netwerk van met medewerkers met datasteward taken over de faculteiten en diensten van de UT heen.
 • Het ontwikkelen en ondersteunen van een forum voor alle medewerkers met datasteward taken om kennis te delen over de behoeften en vereisten van onderzoeksdata.
 • Het initiëren en onderhouden van contacten met andere diensten die ondersteuning bieden in het onderzoek (zoals juridisch, grants office) en wiens expertise nodig is voor de verdere ontwikkeling van dienstverlening van het DCC.
 • Het  vertegenwoordigen van het lokale DCC in landelijke contacten met andere lokale en thematische DCC’s als ook internationale netwerken voor het delen van best practices en informatie-uitwisseling en gezamenlijk starten van projecten.
   

Positionering

De DCC-coördinator heeft een aanstelling binnen de Library, ICT services & Archive (LISA) afdeling Embedded information Services (EIS). Als DCC-coördinator rapporteer je zowel aan het hoofd van Embedded information Services als het hoofd van Demand Supply Management (DSM).

Profiel

Wat vragen we:

 • Academisch niveau
 • Ervaring in het coördineren en ontwikkelen van een team van professionals over afdelings- en institutionele grenzen heen.
 • Bekendheid, affiniteit en inlevingsvermogen met ICT ontwikkeling en (academische) organisatie en werkprocessen.
 • Ervaring met onderzoeksmethodologieën en de manier waarop onderzoeksdata worden beheerd op het gebied van de academische disciplines binnen de UT, een breed begrip van hoe data en software ten grondslag liggen aan hoogwaardig onderzoek.
 • Ervaring met beleidswerk is een pre, vooral met het initiëren, ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van richtlijnen en projecten.
 • People manager met sterke interpersoonlijke en interculturele communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende organisatorische en analytische vaardigheden
 • Vermogen om zowel zelfstandig als met een team te werken,
 • Vermogen om onder tijdsdruk te werken, het vermogen om consequent deadlines te halen.
 • Uitstekende mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels (niveau C1).    

Ons aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Op basis van gebleken geschiktheid en op basis van een succesvolle implementatie van het DCC binnen de Universiteit Twente kan dit leiden tot een contract voor onbepaalde tijd.  De omvang van deze aanstelling  is 32 uur per week. Het fulltime salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5217 bruto per maand (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast biedt de Universiteit Twente aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en aanmelding

Voor informatie kunt u contact opnemen met de Universiteitsbibliothecaris Mw. Dr. M. Drent (053) 4892081 of email: marjolein.drent@utwente.nl. Een screening maakt deel uit van de procedure. Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Jouw sollicitatie voorzien van een motivatiebrief en Curriculum Vitae kunt je t/m 17 juni 2021 via onderstaande link ('Solliciteer nu' knop) uploaden.

Over de organisatie

De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 3.300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen wij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen onze universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.

Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

DCC-coördinator (32 uur)
Klik hier om te solliciteren