Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Vakdidacticus Natuurkunde M/V

Functieomschrijving

Binnen de sectie Docentontwikkeling (ELAN) van de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de Universiteit Twente zijn we op zoek naar een Vakdidacticus Natuurkunde. Als vakdidacticus werkt je voor de UT-lerarenopleiding, die leraren opleidt voor het voor het voorgezet onderwijs. Het onderzoek van ELAN is gericht op de optimalisering van onderwijskwaliteit en betreft onder meer de vakdidactiek, formatief evalueren en differentiëren en inzet van technologie bij de professionalisering van (aankomende) leraren.

 

De uitdaging

 • Als vakdidacticus Natuurkunde voer je diverse taken uit, waarbij bijdragen aan het onderwijs binnen de lerarenopleiding tot natuurkundedocent je belangrijkste taak is.
 • Je bent mentor van minor- en masterstudenten en legt hiertoe begeleidende en beoordelende lesbezoeken af, waarvan je verslag doet.
 • Je neemt deel aan het onderwijsoverleg van de lerarenopleiding.
 • Als vakdidacticus natuurkunde lever je een bijdrage aan vakdidactisch onderzoek op het terrein van natuurkunde onderwijs
 • Je levert een bijdrage aan de professionalisering van startende en ervaren leraren in de regio onder de vlag van Pro-U.

Profiel

 • Je beschikt over een opleiding op academisch niveau en je hebt een eerstegraads bevoegdheid in de natuurkunde en bent bij voorkeur gepromoveerd op vakdidactisch/onderwijskundig onderzoek.
 • Je hebt ervaring als docent in het voortgezet onderwijs.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van studenten van de lerarenopleiding.
 • Je kunt zowel zelfstandig als samen met collega’s in de onderwijspraktijk werken.
 • Je werkt georganiseerd, bent flexibel en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Vanwege het internationale karakter van de UT, beheers je naast de Nederlandse taal de Engelse taal in woord en geschrift op minimaal C1-niveau.

Ons aanbod

 • Wij bieden een functie aan in een uitdagende en dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling en een deskundig en bevlogen team dat de persoonlijke en vakdidactische groei van studenten centraal stelt.
 • Het betreft een dienstverband voor 16 uur voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De startdatum is 1 september 2021.
 • Het salaris ligt tussen € 3.746,- en € 5.826,- bruto per maand (op basis van 38 uur), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO Nederlandse Universiteiten met onder andere een eindejaarbonus van 8,3%, een vakantie-uitkering van 8% en minimaal 232 verlofuren gebaseerd op een werkweek van 38 uur.
 • Een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en persoonlijke ontwikkelingsprogramma's.

Informatie en aanmelding

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Dr. N.M. (Nienke) Nieveen, telefoon (053) 4898643 of 06-38690775, e-mail: n.m.nieveen@utwente.nl. Jouw sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae en bij voorkeur, twee referenties kun je tot 19 mei 2021 uploaden via onderstaande link. Voor meer informatie over ELAN verwijzen we je naar https://www.utwente.nl/en/bms/elan/ en meer over de lerarenopleiding kun je vinden op  https://www.utwente.nl/onderwijs/master/opleidingen/educatie-communicatie-betawetenschappen/

Over de organisatie

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.
Als werkgever biedt de Faculteit BMS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Vakdidacticus Natuurkunde M/V
Klik hier om te solliciteren