Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Regievoerder Functioneel Beheer bij de dienst Library, IT Services & Archive

Functieomschrijving

Digitalisering is een belangrijk thema in de strategie Shaping 2030 van de Universiteit Twente. Onze onderwijs-, onderzoeks- en bedrijfsvoeringprocessen worden zoveel mogelijk geautomatiseerd ondersteund en er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van innovatie, regievoering en ketendenken om de gehele universiteit vanuit IT nog beter te ondersteunen.

Functioneel beheer van onze informatiesystemen speelt hierin een belangrijke rol. De functioneel beheerafdelingen zijn decentraal gepositioneerd en dat heeft veel voordelen. De keerzijde hiervan is dat in toenemende mate een gebrek aan centrale sturing en regie gemist wordt. De behoefte aan centrale regie wordt groter door de toenemende complexiteit en integratie van ons applicatielandschap en om organisatiebreed operational excellence te kunnen bereiken. Er is daarnaast ook behoefte aan meer uniformering en standaardisering van de decentrale functioneel beheer processen en samenwerking tussen de decentrale afdelingen. Als regievoerder ben jij gericht op samenwerking en zorg jij samen met de afdelingshoofden Functioneel Beheer voor het coördineren en verbinden van de afdelingen en verzorg jij de functionele aansturing van werkzaamheden van de functioneel beheerders.

 

Je zet je als regievoerder functioneel beheer in voor:

 • Het realiseren van een gestandaardiseerde way-of-working: gezamenlijke kaders, werkprocessen en “taal” voor functioneel beheer;
 • Implementatie van aanbevelingen uit audits op het gebied van functioneel beheer;
 • Het verbinden en faciliteren van functioneel beheer afdelingen en het organiseren van afstemming tussen eigenaren van de informatiesystemen;
 • Professionalisering van het vakgebied functioneel beheer binnen de UT, zowel voor de functioneel beheerders als hun leidinggevenden;
 • Het bewaken van de belangen van eindgebruikers van de informatiesystemen UT-breed.

Profiel

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring van het vakgebied Informatiemanagement/ Functioneel Beheer.
 • Je voelt je verantwoordelijkheid en bent je bewust van het werken in ketens.
 • Je hebt een coachende stijl en bent zowel mens- als resultaatgericht.
 • Je bent organisatiesensitief en je kan op verschillende niveaus in de organisatie communiceren.
 • Je bent analytisch, hebt goede adviesvaardigheden en bent overtuigend en besluitvaardig.
 • Je bent flexibel en proactief, beschikt over een goed organiserend vermogen en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels (C1 level).

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving voor 38 uur per week, in eerste instantie met een tijdelijk dienstverband van 1 jaar. Je salaris bedraagt afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring maximaal €5.826,- bruto per maand (schaal 12) bij een voltijds dienstverband. Uiteraard bieden we een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, pensioenregeling en aantrekkelijke verlofregelingen.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jan Evers, hoofd Universitair Informatiemanagement, via telefoonnummer (053) 489 2193 of via e-mailadres j.l.evers@utwente.nl

Je kunt solliciteren via deze link tot 9 mei, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en een motivatiebrief.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 25 mei of op donderdag 27 mei 2021.

 

Een screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Over de afdeling

Je komt te werken onder Universitair Informatiemanagement (UIM), een stafafdeling van de dienst LISA (zie hieronder). UIM ontwikkelt beleid voor de informatievoorziening van de UT, beheert het IT-projectenportfolio, geeft sturing aan de architectuurfunctie, adviseert het college over IT-beleid en faciliteert het functioneel beheer van de UT.

Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Over de organisatie

De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 3.300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen wij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen onze universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.

Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Regievoerder Functioneel Beheer bij de dienst Library, IT Services & Archive
Klik hier om te solliciteren