Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Young Professionals (traineeship)

Functieomschrijving

KOM WERKEN AAN DÉ INTERNATIONALE, PEOPLE-FIRST UNIVERSITEIT ÉN WORD KLAARGESTOOMD VOOR EEN TOPFUNCTIE

TOPTALENT PROGRAMMA

Wil jij jouw energie, vernieuwende inzichten en aanpak inzetten om de meest ondernemende universiteit van Nederland, verder te ontwikkelen? Wil je meewerken aan een innovatie- en cultuurverandering binnen deze organisatie? Dan zoeken we jou! Als trainee bij faculteiten en bij beleidsdiensten van de Universiteit Twente (UT) denk en werk jij mee aan projecten in de dienstverlening aan onze studenten, onderzoekers en docenten van de universiteit én word je klaargestoomd voor een topfunctie, eventueel binnen de universiteit.


WAT GA JE DOEN IN DIT TRAINEESHIP BIJ DE UT?
Tijdens het traineeship, van twee jaar, rouleer je twee keer tussen verschillende bedrijfsonderdelen (bijv. HR, Campus & Facilitair Management, Strategie & Beleid) en/of faculteiten (bijv. Engineering Technology of Behavioural, Management & Social Science) binnen de UT. Projecten gedurende jouw traineeship variëren dan ook; van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. Door jouw scherpe blik en frisse aanpak, is de UT in staat om vernieuwende inzichten en ideeën toe te passen in haar bedrijfsvoering.

Naast je eigen opdracht bij een dienst of faculteit zul je samen met je collega Young Professionals werken aan een gezamenlijke opdracht voor de UT in het kader van Shaping 2030, de nieuwe strategie.

HOE ZIET HET ONTWIKKELPROGRAMMA ERUIT?
Naast de opdrachten die je uitvoert voor jouw opdrachtgever zit je natuurlijk niet stil. Je volgt namelijk ook een ontwikkelprogramma dat door de UT zelf wordt uitgevoerd. Dit is een intensief programma dat je samen met de andere trainees volgt. Dit stelt jou in staat om het maximale te halen uit zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.
In de twee jaar dat jouw traineeship duurt besteed je vier uur per week aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag met trainingen gericht op het verkrijgen van vaardigheden die jij in jouw werkzaamheden binnen de UT en je verdere loopbaan nodig hebt, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt uitgebreid aan bod. Zo heb je regelmatig gesprekken met een mentor en een coach. Daarnaast volg je samen met jouw collega Young Professionals ook intervisie-bijeenkomsten, waarin je reflecteert op je opdracht en de vraagstukken die je onderweg tegenkomt.

Na afloop kun je als young professional bij de UT blijven, indien er op dat moment een passende mogelijkheid is. Dit is echter niet het uitgangspunt. Gebruikelijk is dat je na het Young Professional programma bij een andere organisatie aan de slag gaat om bredere ervaring op te doen. Om te zorgen dat de stap naar een nieuwe functie goed kan worden gezet is loopbaan oriëntatie onderdeel van het laatste deel van het ontwikkelprogramma.

Profiel

WIE WIJ ZOEKEN VOOR DIT TRAINEESHIP

VOOR DIT TRAINEESHIP ZOEKT DE UNIVERSITEIT TWENTE DE TALENTEN DIE HUN KENNIS EN ONDERNEMENDE HOUDING WILLEN INZITTEN OM DE ORGANISATIE IN BEWEGING TE BRENGEN.

Je bent een positieveenthousiaste verbinder en bent zowel een denker als een doener. Wat wij verder belangrijk vinden voor dit specifieke traineeship is het volgende.
Jij: 

 • Hebt een afgeronde WO master (uiterlijk 1 september afgerond);
 • Beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift, waarbij het Nederlands op B1 niveau moet zijn en het Engels op C1 niveau;
 • Hebt maximaal 2 jaar werkervaring;
 • Bent in staat om initiatieven zelf op te starten én af te ronden;
 • Hebt tijdens, of na, je studie impact gemaakt, bijvoorbeeld op een maatschappelijk initiatief, door het opzetten van een onderneming of een andere nevenactiviteit;
 • Gelooft in jezelf, maar bent ook in staat om goed op jezelf te reflecteren;
 • Beschikt over de juiste combinatie tussen bestuurlijke sensitiviteit en doorzettingsvermogen en bent je bewust van jouw plek in de organisatie.

En tot slot vinden we het belangrijk om te zeggen dat iedereen welkom is. Wij vinden het mooi om van elkaar te leren en geloven dat je samen het meeste groeit. Daarom staan wij open voor mensen van alle achtergronden, geloofsovertuigingen, huidskleuren, met of zonder een beperking en ongeacht met welke letter van de LGBTQ+ jij je verbonden voelt. 

Internationale kandidaat?
Ben je een internationale kandidaat? Dan is het een vereiste dat je een geldig werkvisum hebt ten tijde van de start van dit traineeship (1 september 2021).

Alle gerelateerde onderwerpen vind je in de de categorie 'internationalisering' in de HR-dienstencatalogus.

Ons aanbod

 • Een bruto maandsalaris van € 2.790,-;
 • Een 40-urige werkweek, waar ook jouw ontwikkelprogramma onder valt;
 • 41 vakantiedagen;
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Na 1 jaar rouleer je naar een andere opdracht;
 • Overig zoals thuiswerkfaciliteiten zoals een bureaustoel of een groot scherm, laptop, telefoon, en reiskostenvergoeding.

Begeleiding
Per opdracht krijg je als Young Professional een leidinggevende. Daarnaast is er 1 mentor die de voortgang gedurende de hele periode monitort en als vaste gesprekspartner dient. Ook is er de mogelijkheid om een externe coach in te zetten die niet specifiek op de inhoud beoordeelt, maar kan adviseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Het doel is dat iedereen de kans krijgt de organisatie te leren kennen en hierin hun eigenheid behouden. Het creëren van ruimte voor bijsturing en eigen inzicht. 

Informatie en aanmelding

BEN JE ENTHOUSIAST GEWORDEN? WIJ HEBBEN VIER VRAGEN OPGESTELD OM TE BEOORDELEN OF JIJ DE PERFECTE KANDIDAAT VOOR DIT TRAINEESHIP BENT.

 1. Wat is jouw ervaring en/of affiniteit met het werken bij een organisatie zoals de Universiteit Twente?
 2. Waar ben jij trots op?
 3. Welke impact heb jij gemaakt en hoe heb je dit aangepakt?
 4. Wat breng jij als persoon mee naar dit traineeship? Kortom: wat ga jij de UT brengen?

Om te solliciteren gebruik je de sollicitatie button onderaan deze vacature. Je kunt solliciteren tot en met 5 juni 2021. Vergeet niet de bovenstaande 4 vragen te beantwoorden in jouw brief en voeg jouw cv vervolgens toe in de bijlage.

 1. Na ontvangst nemen we binnen één week contact met je op. Als we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek dan vindt dit gesprek digitaal plaats. Dit gesprek wordt gevoerd met een toekomstige collega van de UT (het eerste half uur) en als dit gesprek positief was spreek je aansluitend nog een half uur met Kim Verwijmeren (programmamanager incompany) of Maxime Kool (adviseur werving & selectie) van YSE.
 2. Als dit positief verloopt, maak je een online capaciteitentest, voordat de laatste ronde plaatsvindt.
 3. De laatste ronde staat gepland op 10 juni in het U Parkhotel.
 4. De startdatum van dit traineeship is 1 september 2021. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Je kunt contact opnemen met onze Werving & Selectie partner YSE, via Whatsapp (+31 6 36010936) of bellen naar 030 22 73 325. Of bezoek onze koffiedate op 14 & 30 april!

Over de afdeling

DE UNIVERSITEIT TWENTE (UT) IS HET NIEUWE DECENNIUM INGEGAAN MET EEN AMBITIEUZE, NIEUWE VISIEMISSIE EN STRATEGIE.

Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breidt de UT hun High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze in de samenleving heeft snel uit.
Alles wat de UT doet is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met haar open, inclusieve en ondernemende houding wil de UT bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat ze doet en is aanwezig in alle diensten en faculteiten van de UT. Voortbouwend op haar rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richt de UT zich op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen:

 1. Gepersonaliseerde ‘healthtech';
 2. Intelligente productiesystemen;
 3. Slimme materialen;
 4. De digitale samenleving;
 5. Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Voordelen als Young Professional bij de UT

 • Draag rechtstreeks bij aan oplossingen voor onze maatschappij
 • Doe veelzijdig werk met faciliteiten en teams van wereldklasse
 • Geniet dagelijks van een prachtige, groene en uitstekend geoutilleerde werkomgeving
 • Toon initiatief en maak eigen keuzes in een ondernemend klimaat

Bekijk al onze vacatures, lees meer over werken bij de UT of bekijk ons loopbaancentrum (het Centre for Training and Development, of CTD).

Over de organisatie

De dienst Human Resources (HR) heeft een proactieve en faciliterende rol binnen de Universiteit Twente. Zij ondersteunt daarbij het College van Bestuur, de faculteiten, instituten en de diensten. De dienst draagt bij aan optimalisatie van ons gehele werkveld op gebied van personeel en organisatie. Daarbij staan doorontwikkeling en implementatie van een breed eigentijds (digitaal) HR-instrumentarium centraal.
De komende jaren ligt de focus onder meer op de volgende thema's: de nieuwe UT-strategie Shaping 2030, recruitment, welzijn, talent – vanuit de nieuwe strategische oriëntatie op erkennen en waarderen in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek – en het verder ontwikkelen van onze HR-basis. De taken van de dienst HR zijn verdeeld over de afdelingen Advies, Beleid en Services.
Als werkgever biedt de dienst HR werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Young Professionals (traineeship)
Klik hier om te solliciteren