Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Strategisch & hands-on communicatieadviseur

Functieomschrijving

Binnen het team Communicatie -en specifiek het M&C team van de Faculteit Engineering Technology-is een vacature ontstaan voor een 

Strategisch & hands-on communicatieadviseur

Takenpakket

 • Je bent voor de faculteit Engineering Technology het eerste aanspreekpunt voor strategische  interne en externe communicatievraagstukken, die je zelf oppakt of in nauwe samenwerking met je marketing- en communicatiecollega’s binnen het M&C-ET team.
 • Je focust op interne communicatie, community building en relatiemanagement; en strategische communicatie ter ondersteuning van de implementatie van de Shaping2030 strategie.
 • Samen met je M&C-collega’s adviseer je het facultair bestuur en wetenschappers, en zet je adviezen om in een marketing-en communicatiejaarplan met een planning en een ‘meetbare’ communicatieaanpak (content, middelen, events). Door jouw communicatie-aanpak versterk je de samenwerking tussen het facultair bestuur, de M&C-afdeling en de rest van de Universiteit Twente.

Een greep uit de projecten die de komende jaren communicatieondersteuning vragen:

 • COVID-19 communicatie richting medewerkers en studenten
 • Nieuwe huisvestingsprojecten
 • Communitybuilding
 • Employee en student journey 
 • Onderzoeksprofiel
 •  In overleg met je M&C/ET-collega uit het persteam help je de wetenschappers in de faculteit met hun presentatie naar de buitenwereld. Om dat voor elkaar te krijgen, schrijf je aantrekkelijke, heldere verhalen voor verschillende doelgroepen. Je speelt daarbij doelgericht in op de motivatie en belangen van bijv. samenwerkingspartners, studiezoekers, alumni, werkveld, ministeries etc.
 • Je richt je op het informeren, betrekken, inspireren en verbinden van de collega’s binnen de faculteit en daarbuiten. Kennis van de organisatie en wie wie is, is daarbij essentieel. Door het onderhouden van een sterk intern relatienetwerk weet je wat er speelt op verschillende niveaus in de organisatie.

Profiel

 • Voor deze leuke functie zoeken wij een hands-on collega met een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie en minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van strategische en interne communicatie.
 • Je hebt ervaring opgedaan als communicatieadviseur in een complexe organisatie en een goed gevoel voor (politieke) verhoudingen binnen grote organisaties. Je kunt snel en strategisch denken, bent daarnaast actiegericht en voert graag uit wat je hebt bedacht.
 • Je bent een teamspeler en verbinder die in staat is te schakelen tussen de communicatiebelangen van de ET-gemeenschap en die van de UT als geheel. Je hebt een sterke eigen visie op communicatie en bent tegelijkertijd servicegericht.
 • Je bent van nature nieuwsgierig aangelegd en hebt affiniteit met onderzoek, onderwijs en projecten op het gebied van engineering technology. Je kunt je passie voor en interesse in deze (complexe) onderwerpen duidelijk overbrengen met je heldere, bondige, actieve schrijfstijl voor zowel online als printmedia, en bent in staat de vertaling naar beeld en video aan te sturen.
 • Je denkt outside-in, neemt initiatief, gaat doortastend en daadkrachtig te werk, hebt overzicht en kunt gemakkelijk schakelen en (her)prioriteren.
 • Je hebt een internationale mindset en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk (C1 niveau) en hebt in beide talen een vlotte pen.
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van de Universiteit en beschikt over voor M&C relevante competenties zoals organisatiesensitiviteit en eigenaarschap.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving, in eerste instantie voor de periode van een jaar. Je brutosalaris is max. € 4.402 o.b.v. een fulltime dienstverband en conform schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden.

De collega die we zoeken, werkt in eerste instantie 32 uren voor de faculteit ET en daarnaast evt. in het corporate communicatieteam. (Op termijn zou roulatie naar een andere faculteit of instituut tot de mogelijkheden behoren.)

Informatie en aanmelding

Universiteit Twente heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan USG Marketing & Communications. Voor jouw sollicitatie of vragen kun je terecht bij Manon van Heumen, Senior Talent Specialist. Zij is bereikbaar op manon.vanheumen@usgmarcom.nl of per telefoon op 06-53677417

Over de afdeling

De faculteit Engineering Technology (ET) heeft als doel om samenleving en industrie in staat te stellen om te innoveren en waarde te creëren met behulp van technologieën die gedegen, efficiënt en duurzaam zijn. We doen dat door ons in te zetten voor onderwijs en onderzoek in Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. We maken deel uit van een ‘people-first' technische universiteit en zijn  een internationaal toonaangevend centrum voor slimme productie, processen en apparaten in vijf domeinen: Health Technology, Maintenance, Smart Regions, Smart Industry en Sustainable Resources. Onze faculteit heeft circa 1.800 bachelor- en masterstudenten, 400 medewerkers en 150 promovendi. We verzorgen drie opleidingen: Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's zijn nauw verbonden aan drie onderzoeksinstituten van UT: Mesa + Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.


Over de organisatie

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Strategisch & hands-on communicatieadviseur
Klik hier om te solliciteren