Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Simulatiepatiënten (vrijwilligerswerk)

Functieomschrijving


Een simulatiepatiënt is iemand die getraind wordt om een patiënt te spelen. Simulatiepatiënten worden ingezet bij het onderwijs en bij de toetsing van studenten. Simulatiepatiënten geven studenten in de eerste drie jaar van hun opleiding zo de kans om hun communicatievaardigheden te oefenen in een veilige en gecontroleerde omgeving. In die drie jaar leren studenten een volledig consult te voeren, inclusief lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat, de longen, het hart en de reflexen. Simulatiepatiënten spelen niet alleen een rol, maar geven de student ook feedback: zij geven aan hoe ze het consult als patiënt hebben beleefd.

Profiel


U bent geschikt als simulatiepatiënt wanneer u beschikt over de volgende eigenschappen:
• u kunt zich inleven in patiëntrollen
• u kunt passend inspelen en reageren op de toepassing van (gespreks)vaardigheden door de student
• u kunt feedback geven aan de hand van de feedbackregels en vanuit de beleving als patiënt
• u bent enthousiast
• u bent betrouwbaar en komt afspraken na
Daarnaast verwachten we van simulatiepatiënten het volgende:
• u bent een aantal dagdelen per jaar beschikbaar voor sessies met de studenten
• u bent bereid zich thuis voor te bereiden op de rollen die u per e-mail ontvangt
• u bent bereid deel te nemen aan trainingen
• u bent bereid zich lichamelijk te laten onderzoeken
• u woont in (de omgeving van) Enschede

Ons aanbod


Simulatiepatiënt is vrijwilligerswerk. Op basis van uw beschikbaarheid delen we u een aantal dagdelen per jaar in. Hiervoor krijgt u een onkostenvergoeding.
Daarnaast verzorgen we twee keer per jaar een training gericht op feedback en acteervaardigheden.

Informatie en aanmelding


Wanneer u interesse heeft, kunt u uw motivatiebrief en c.v. mailen naar Esmeralda Wouters: simulatiepatienten-tnw@utwente.nl Hier kunt u ook terecht voor verdere inlichtingen.
Nieuwe simulatiepatiënten zijn altijd welkom, u kunt het gehele jaar door solliciteren! We willen u echter wel laten weten dat we één keer per jaar, over het algemeen in mei, een kennismakingsdag organiseren waarvoor we sollicitanten uitnodigen. Deze kennismakingsdag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Helaas is het voor personeel van de Universiteit Twente niet mogelijk om op deze functie te solliciteren.

Over de afdeling

Technische Geneeskunde
Technische Geneeskunde is een opleiding aan de Universiteit Twente. Technisch geneeskundigen zijn werkzaam in de gezondheidszorg, waar zij nauw samenwerken met medisch specialisten en diverse andere disciplines. Zij hebben direct contact met patiënten, bijvoorbeeld omdat zij met behulp van technologische toepassingen diagnostisch onderzoek verrichten, een (deel)operatie uitvoeren e.d. Goed kunnen communiceren met anderen, zowel met collega’s als met patiënten is dus van essentieel belang. Om studenten hierin te trainen, werkt er bij Technische Geneeskunde een enthousiaste groep docenten, ondersteunende staf en simulatiepatiënten.
Door de groei die de opleiding doormaakt, zijn we steeds op zoek naar nieuwe simulatiepatiënten.

Over de organisatie

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Simulatiepatiënten (vrijwilligerswerk)
Klik hier om te solliciteren