Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Alumni Officer & Fundraiser

Functieomschrijving

Zoek jij een creatieve en afwisselende functie waarin je je talent en passie voor community building kwijt kunt? Ben je een netwerker, een verbinder en een organisator? En wil je werken in een uitdagende en internationale community? Dan ben jij wellicht onze alumni officer & fundraiser. 

Jouw opdracht, taken en verantwoordelijkheden

Samen met je collega’s heb je als alumni officer & fundraiser de opdracht het alumninetwerk van de Universiteit Twente te activeren met als doel zowel het netwerk onderling, als de relaties met de rest van de community, te versterken. Je draagt zorg voor het bouwen van warme en life-long-relaties tussen en binnen de verschillende doelgroepen via gerichte communicatie en interactie en het organiseren van relevante en uitnodigende (online) events. Daarnaast ondersteun je, samen met je collega’s, Universiteitsfonds Twente als het gaat om fondsenwerving in onze community ter ondersteuning van de groei en bloei van onze universiteit. 

Jouw werkpakket zal zich voornamelijk toespitsen op:

 • Het adviseren en ondersteunen van alumniverenigingen, alumnikringen, opleidingen en studieverenigingen bij hun community building voor hun community van studenten, (oud-) medewerkers en alumni.
 • Genereren van content voor de doelgroep alumni voor verschillende communicatiekanalen, van het relatiemagazine, online alumni nieuwsbrieven tot website en social media en de monitoring van het bereik en respons van deze communicatie en aanpassen van het beleid hierop;
 • De organisatie van (online) alumni- en community events, zelfstandig en in samenwerking met o.m. opleidingen;
 • Het opzetten en uitvoeren van de jaarlijkse fondsenwervingscampagne in onze community in opdracht van Universiteitsfonds Twente.

Profiel

In de kern: je bent een succesvolle relatiemanager en fondsenwerver die een sterk analytisch denkvermogen combineert met stressbestendigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Jouw competenties:

 • Je hebt aantoonbare netwerkvaardigheid en ervaring met het organiseren van relatie- en netwerkbijeenkomsten;
 • Je bent analytisch, in staat tot strategische oordeelsvorming, omgevingsbewust en vernieuwend, je hebt ervaring met het schrijven van projectvoorstellen en (het  aansturen van) de uitvoering daarvan;
 • Je kunt goed uit de voeten met de nieuwste digitale instrumenten, je hebt ervaring met het zakelijk gebruik van social media, met CRM en het ‘online’ organiseren van events;
 • Je bent doelgericht, praktisch, hebt een uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en bent onderlegd in Nederlands en Engels;

Je bent enthousiast, ondernemend, energiek, hands-on, doortastend en resultaatgericht.

Verder heb je:

 •  een academisch denk- en werkniveau;
 •  minstens 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • verantwoordelijkheidsgevoel, eigenaarschap en zelfstandigheid:
 • een passie voor community building en verbindende kwaliteiten;
 • bij voorkeur enige ervaring met het aansturen van vrijwilligers (oud en jong);
 • bij voorkeur enige relevante werkervaring met fondsenwerving;
 • en ben je bereid met enige regelmaat ook in de avonduren te werken bij onze events en meetings

Als je alumnus/alumna van de Universiteit Twente bent, geldt dit bij deze vacature als een pré.

Ons aanbod

Wij vragen veel, maar daar staan een geweldige baan, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en goede arbeidsvoorwaarden tegenover. Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan van 1.0 fte voor 1 jaar met, afhankelijk van het functioneren, mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in het UFO profiel Communicatieadviseur. Het salaris bevindt zich, op grond van opleiding en relevante werkervaring, tussen minimaal € 2.920 en maximaal € 4.402 bruto per maand bij fulltime dienstverband, conform schaal 9/10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Je persoonlijke ontwikkeling ondersteunen we met het aanbieden van een breed werkgebied, doorstromingsmogelijkheden en goede opleidingsfaciliteiten.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maurice Essers, manager Alumni & Development Office, tel 053 - 489 3993, m.l.g.essers@utwente.nl

Je sollicitatie, inclusief actueel CV, kun je richten aan Maurice Essers uiterlijk voor 25 oktober 2020.

Ter versterking van de professionaliteit van en teamvorming binnen Marketing en Communicatie van de Universiteit Twente wordt actief gekeken naar competenties. Een NBI-vragenlijst en een referentiecheck zijn daarom vaste onderdelen van de procedure als vervolg op een eventueel sollicitatiegesprek.   

Over de afdeling

De uitdaging

“De Universiteit Twente is de ultieme people-first technische universiteit.” Die missie uit onze nieuwe strategische visie ‘Shaping 2030’ weerspiegelt onze identiteit: we kiezen er voor de mens centraal te stellen. Wij bouwen aan een Community for Life, van studenten, medewerkers en alumni, die bijdraagt aan de maatschappelijke uitdagingen van deze wereld. Als alumni officer & fundraiser heb je hier een centrale rol in: je richt je speciaal op het versterken van de betrokkenheid van onze alumni in onze community. 

Community-for-Life

De UT-Community for Life is nu ruim 70.000 personen groot en omvat naast studenten en (oud-)medewerkers ruim 50.000 alumni (oud-studenten en -promovendi).  De Universiteit Twente blijft graag in contact met haar alumni. Wij beschouwen hen als onze belangrijkste ambassadeurs in binnen- en buitenland en belangrijke steunpilaren in het contact tussen onze opleidingen en de maatschappij c.q. het werkveld. 

Over de organisatie

Dienst Marketing & Communicatie (M&C)

De Dienst M&C zorgt door de inzet van vooruitstrevende marketing- en communicatie-instrumenten voor optimale verbinding tussen de universiteit en haar interne en externe doelgroepen. Als onderdeel van een universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, verbindingen en individuen, richten wij ons op het bereiken van een optimale instroom in termen van kwantiteit, kwaliteit en diversiteit. We doen dit door het continu verbeteren van de merkreputatie, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van UT. We willen UT extern profileren als een sterke aanwezigheid die grote aantrekkingskracht uitoefent op nieuw talent: van studenten en (wetenschappelijke) medewerkers tot alumni, zakenpartners en investeerders. Ons doel is eraan bij te dragen dat deze mensen deel gaan uitmaken van onze gemeenschap en belangrijke ambassadeurs worden voor onze universiteit. Als werkgever biedt de Dienst Finance werk dat ertoe doet. In een informele sfeer met duidelijke rollen en een nadruk op persoonlijke talentontwikkeling, rusten we je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en onze samenleving. Onze afdeling is verdeeld in vier teams: Marketing, Communicatie, MediaLab en Alumni & Development. Als onderdeel van een toonaangevende, ‘people-first' technische universiteit, bieden wij een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Alumni Officer & Fundraiser
Klik hier om te solliciteren