Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Junior projectleider Learning Centre (1 fte)

Functieomschrijving

De Universiteitsbibliotheek (UB) zoekt een enthousiaste junior projectleider die het team Learning Centre komt versterken. Het team Learning Centre maakt deel uit van de afdeling Operational Information & Learning Services (OILS). We streven naar een open cultuur: samenwerken, initiatief en verantwoordelijkheid nemen vinden we belangrijk.

Het team

Je komt te werken in een team van 5 collega’s die intensief met elkaar samenwerken. Ze maken gebruik van elkaars expertise en competenties en ondersteunen elkaar op piekmomenten. Je krijgt de ruimte voor je eigen inbreng en concretisering van je takenpakket. Ook zijn er mogelijkheden voor verdere professionalisering. Als team streef je continu naar verbetering van de (werk)processen, als teamlid heb je een constructief-kritische houding.

Functieomschrijving

Houd je van afwisseling en dynamiek? Ben je een verbinder en een doorzetter? Als projectleider Learning Centre ben je goed op de hoogte van wat er speelt binnen de Universiteit om activiteiten in de UB te ontplooien die goed aansluiten bij studententhema’s, UT-opleidingen en -onderzoek. Achter de schermen ben je proactief bezig om experimenten te bedenken en te realiseren die bijdragen aan een optimale studie- en leeromgeving in de UB en de UB als proeftuin op de kaart te zetten. Je werkt daarbij samen met verschillende groepen collega’s, studenten en externe partners en zet je actief je netwerk in. Je vervult een belangrijke spilfunctie tussen het team, stakeholders en management.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Organiseren: van activiteiten in de UB en deelname aan UT-evenementen (Kick-In en Open Dagen);
 • Trekken van innovatieve projecten: Library as a Place en Smart Library;
 • Communiceren: via verschillende klantcontact kanalen en social media;
 • Promoten en Evalueren: presentaties geven, sessies beleggen met studenten en andere stakeholders;
 • Monitoren en Signaleren: weten wat er speelt op de UT, volgen van relevante trends erbuiten;
 • Netwerken: actief binnen de UT en landelijk.

Profiel

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur affiniteit met hoger onderwijs;
 • Je netwerkt graag, je bent een prettige gesprekspartner die goed kan luisteren en anderen weet mee te krijgen voor je creatieve ideeën en plannen;
 • Je volgt graag externe en interne ontwikkelingen, zo kom je op innovatieve oplossingen die goed aansluiten bij de behoeftes van je doelgroep;
 • Je werkt projectmatig en resultaatgericht maar je schrikt niet wanneer ad-hoc situaties zich voordoen;
 • Je bent leergierig, flexibel en je hebt lef om nieuwe dingen op te pakken;
 • Je bent een team-player die zelfstandig te werk kan gaan en graag onderneemt;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling, ook in het Engels.

Ons aanbod

Wij bieden een leuke baan binnen een actief team. Het betreft een vacature van 38 uur (full-time) met een tijdelijke aanstelling voor maximaal 3 jaar, met daarna mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 3.548,-- bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Uiteraard bieden we een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en aanmelding

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het Afdelingshoofd Olga Steen, mail o.steen@utwente.nl of tel 053-489 2059. Of je kunt contact opnemen met Marijke Broekhuis, teamcoördinator Learning Centre, mail m.a.broekhuis@utwente.nl of tel 053-489 2071. Let op; deze emailadressen kunnen niet gebruikt worden voor sollicitaties. 

Je kunt tot en met 24 oktober a.s. solliciteren, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en motivatiebrief. 

Screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over de afdeling

Over de organisatie

De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 3.300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen wij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen onze universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.

Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Junior projectleider Learning Centre (1 fte)
Klik hier om te solliciteren