Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Physics Laboratory Technician

Functieomschrijving

Als Physics Laboratory Technician bent u medeverantwoordelijk voor het onderhoud en ondersteuning van de experimentele faciliteiten. De huidige technisch ondersteunende staf bestaat uit een technician (metaalbewerker), senior technician (3D CAD en mechanisch engineer) en een senior research engineer waarmee u een team zal vormen. U zal brede technische ondersteuning bieden aan onze onderzoekers, troubleshooten en onderhouden van wetenschappelijke opstellingen / meetapparatuur op mechanisch en (optioneel) elektrotechnisch vlak en mogelijk meehelpen als lab-coordinator en de onderzoekers instrueren op correcte werkwijzen op elektronisch, mechanisch, chemisch en/of op arbo- en milieutechnisch vlak. Een vereiste neventaak betreft het plaatsen en bijhouden van de reguliere, chemische en ICT orders van de vakgroep, waar reeds een database applicatie voor bestaat. Dit beslaat ongeveer 2 uur per dag.

Wenselijk, naar gelang uw ervaring en bereidheid tot het leren van nieuwe vaardigheden, kunt u ondersteuning bieden aan onze onderzoekers met het ontwerpen voor en printen met één van onze SLA 3D-printers, of het bouwen van (eenvoudige) elektronische circuits en/of het programmeren van microcontrollers. Kortom, we bieden een divers takenpakket aan waarin geschoven kan worden zolang u een brede technische ondersteuning kunt geven.

Profiel

Wij zoeken iemand met een afgeronde opleiding van Automatisering, Engineering, Mechatronica, Technische Natuurkunde of aanverwand op MBO of HBO niveau om zodoende een goede brede technische ondersteuning te kunnen bieden. U heeft affiniteit met een laboratorium omgeving, bent gestructureerd en gaat probleemoplossend te werk. U bent vriendelijk en behulpzaam, proactief en initiatiefrijk en leergierig. Wij verwachten van u dat u zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal.

Ons aanbod

Het betreft een fulltime functie (38 uur per week) voor bepaalde tijd. U krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar waarbij verlenging of een vaste aanstelling tot de mogelijkheden kunnen behoren. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Uw salaris bedraagt, afhankelijk van uw opleiding en de duur en relevantie van uw werkervaring maximaal € 3908,-- bruto per maand (schaal 8). Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en aanmelding

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Prof. dr. Detlef Lohse (telefoon: 053-489 2470, email: poftnw@utwente.nl).

Uw schriftelijke sollicitatie inclusief curriculum vitae, en eventuele referenties kunt u tot 31 oktober 2020 insturen.

Over de afdeling

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente is de Physics of Fluids (PoF) groep gevestigd, onderdeel van het Max Planck Center Twente. PoF richt zich op natuurkundig onderzoek op het gebied van de stromingsleer en warmteoverdracht, met name micro- en nanofluidics, turbulentie, tweefasenstroming en biomedisch gerelateerde stromingsleer. De groep heeft verschillende experimentele faciliteiten van verschillende afmetingen, uiteenlopende van metershoge verticale waterkanalen tot confocale en holografische microscopen, ultrasound setups en micro-jet nozzles. PoF heeft 95 medewerkers en 20 labs en beschikt over een eigen werkruimte voor elektronica en metaalbewerking.

Over de organisatie

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Physics Laboratory Technician
Klik hier om te solliciteren