Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Onderzoeksassistent / Technicus met affiniteit voor membraantechnologie

Functieomschrijving

Als onderzoeksassistent houd je je  bezig met het maken en karakteriseren van innovatieve polymere holle vezel membranen voor de zuivering van afvalwater en het doen van onderzoek waarin je experimenteel werk plant, coördineert, uitvoert en rapporteert. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren en beschrijven van de door jou verzamelde resultaten. Je bent nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe methodes en technieken om membranen en processen te analyseren en te karakteriseren.

Naast deze specifieke taken ben je betrokken bij het onderhouden van diverse labapparatuur, het ontwikkelen van nieuwe apparatuur en assisteer je waar nodig andere onderzoekers bij hun onderzoek. Verder draag je bij aan een veilig werkklimaat in onze laboratoria.

Profiel

Je hebt een afgeronde opleiding op tenminste HBO-niveau in de richting van  chemie/chemische technologie en hebt affiniteit voor fysisch chemische technieken en toepassingen. Materiaalkundige kennis op het gebied van de eigenschappen van polymeren en/of bestaande affiniteit met membraantechnologie zijn gewenst. Je hebt een servicegerichte flexibele instelling,  weet van aanpakken en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Tot slot heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een uitdagende werkomgeving met een informele werksfeer. Het betreft een fulltime functie voor 2,5 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Het fulltime salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en de duur en relevantie van je werkervaring, minimaal € 2656,- en maximaal € 3548,- per maand. Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en aanmelding

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Dr. Ir. Tymen Visser, directeur EMI Twente, telefoon: 053 - 489 5387, of via e-mail: t.visser@utwente.nl

Je schriftelijke sollicitatie inclusief Curriculum Vitae en de contactgegevens van minimaal 2 referenten kun je voor 17 januari 2021 richten aan de Universiteit Twente via onderstaande sollicitatie link.

Over de afdeling

Binnen het EMI Twente zijn we op zoek naar een onderzoeksassistent / technicus voor het ontwikkelen van innovatieve holle vezel membranen voor de zuivering van afvalwater. Het EMI Twente is een onafhankelijke R&D organisatie die onderzoek uitvoert voor een wereldwijde klantenkring. Als R&D organisatie zijn wij geïntegreerd in het academische onderzoekscluster Membrane Science and Technology (MST). Het doel van het EMI Twente is het zijn van een membranen-hub, waar de nieuwste membraantechnologieën vanuit het academische onderzoek verder worden ontwikkeld, zodat deze in de industrie gebruikt kunnen gaan worden. De projecten die we uitvoeren zijn vaak praktisch van aard en bevinden zich op het snijvlak van chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Als onderzoeksassistent ben je onderdeel van een team van membraanonderzoekers en zul je samen projecten uitvoeren.

Over de organisatie

Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW, Science & Technology)

De faculteit TNW werkt met zo'n 700 medewerkers en ruim 2.000 studenten aan onderwijs en onderzoek op het snijvlak van chemische technologie, toegepaste natuurkunde en biomedische technologie. Onze toepassingsgebieden zijn onder meer duurzame energie, procestechnologie en materiaalwetenschappen, nanotechnologie en technische geneeskunde. Als onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, individuen en verbindingen, werken we intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voeren we uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Ons onderzoek staat in hoog aanzien in binnen- als buitenland; een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek bij ons verrichten. Het onderzoek van TNW is ondergebracht in de multidisciplinaire UT-onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Als werkgever biedt TNW werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Onderzoeksassistent / Technicus met affiniteit voor membraantechnologie
Klik hier om te solliciteren