Zie Alle vacatures

PhD positie in MOCIA Project

Invloed van corona op sollicitatieproces

Functieomschrijving

Wil jij werken aan gepersonaliseerde leefstijlinterventies die bijdragen aan het voorkomen van cognitieve achteruitgang en mensen daadwerkelijk motiveren? Hou je van werken in een multidisciplinaire omgeving en ben je iemand die technologische ontwikkelingen kan combineren met onderzoek? Dan is dit de PhD plek voor jou: Je doelgroep bestaat uit oudere mensen die thuis, ondersteund door technologie, een gezondere leefstijl willen aannemen. Het onderzoek richt zich op innovatieve sensoren die in de thuisomgeving te gebruiken zijn. Daarnaast zal de promovendus onderzoeken welke gedragsveranderingsstrategieën het best ingezet kunnen worden en hoe gepersonaliseerde feedback en ondersteuning vanuit de sociale omgeving hier onderdeel van kunnen zijn. De promovendus zal met snelle ontwerp-iteraties verschillende (technologische) oplossingen ontwikkelen en deze toetsen met de doelgroep. Je werkt in een team van promovendi en postdocs vanuit verschillende universiteiten binnen het MOCIA project. De promovendus zal worden ingebed binnen de Biomedical Systems and Signals groep van de UT met een sterke link naar de Interaction Design groep.

 

De taken van deze positie omvatten:

 • Review bestaande sensor technologie voor leefstijlverandering.
 • Rekruteren van proefpersonen (samen met andere promovendi en een postdoc).
 • Het opzetten van co-creatie sessies met de doelgroep.
 • Iteratief ontwerp van prototypes en het evalueren van sensoren en coaching strategieën (technische ondersteuning is hierbij beschikbaar).
 • Evaluatie van prototypes bij mensen thuis.
 • Experimentele test om motiverende en gepersonaliseerde benaderingen te testen.
 • Publiceren van wetenschappelijke artikelen die de basis vormen van je proefschrift.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding (MSc) in bijvoorbeeld Industrial Design Engineering, Computer Science, Interaction Technology, Human-Computer Interaction, Biomedical Sciences.
 • Je bent een pro-actieve student die houdt van snelle ontwikkelingen.
 • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent geïnteresseerd in de crossover tussen leefstijlverandering, voeding, bewegen, ontwerp van interactieve technologie, eHealth, psychologie.
 • Een goede kennis van Nederlands (B2 of C1) is vereist.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende positie in een inspirerend multidisciplinair nationaal project:

 • Fulltime functie voor een periode van 4 jaar of parttime functie (0.8fte) voor een periode van vijf jaar.
 • Het salaris bedraagt € 2395,- in het eerste jaar en stijgt tot € 3061,- bruto per maand in het laatste jaar bij een fulltime aanstelling.
 • Vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Informatie en aanmelding

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Dr. Femke Nijboer (e-mail: femke.nijboer@utwente.nl).

Jouw motivatiebrief en Curriculum Vitae geschreven in het Nederlands, kun je vóór 23 december 2020 uploaden via onderstaande link.

Over de afdeling

Over het MOCIA project:
Dit programma (2020-2027) richt zich op het kunnen signaleren van een verhoogd risico op cognitieve achteruitgang, en het verbeteren van preventie door het ontwikkelen van een gepersonaliseerde leefstijlinterventie. MOCIA staat voor ‘Maintaining Optimal Cognitive function In Ageing’. Wij zullen een multi-domein leefstijlinterventie ter voorkoming van cognitieve achteruitgang testen met Nederlandse ouderen, waarmee we aanhaken bij een wereldwijd initiatief. We richten ons op individuele verschillen, voorspellende factoren, biologische mechanismen, gedragsveranderingen en e-Health technologie om uiteindelijk gepersonaliseerde interventies te kunnen aanbieden bij oudere mensen thuis.

Het project is gefinancierd door het NWO crossover programma, met als doel het Nederlandse kennis- en innovatiesysteem te versterken met behulp van publiek-private samenwerkingen. Werkpakket 4 wordt geleid door de Universiteit Twente en de promovendus zal voor dit WP gaan werken. Het WP heeft als doel motiverende en gepersonaliseerde interventies te ontwikkelen die zelfstandig door oudere mensen thuis kunnen worden gebruikt om meer grip te krijgen op hun leefstijl. In de eerste fase van het WP (2021-2025) ontwikkelen en testen een postdoc en twee promovendi samen de eerste prototypes om mensen te monitoren en coachen op verschillende gebieden (voeding, bewegen, slaap, cognitie). In de tweede fase (2024-2028) wordt een geïntegreerd systeem thuis uitgetest bij mensen.

Over de organisatie

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

PhD positie in MOCIA Project
Klik hier om te solliciteren