Invloed van corona op sollicitatieproces

Zie Alle vacatures

Strategisch adviseur onderzoeksbeleid

Functieomschrijving

Lijkt een ondernemende, innovatieve universiteit je een interessante werkgever? Ben je op zoek naar een functie waarin je op strategisch en tactisch niveau adviseert aan de top? Waarin je strategische samenwerking bevordert tussen universiteiten en andere kennisinstellingen, overheden en bedrijven? Wil je je enthousiasme en talent inzetten om maatschappelijke meerwaarde te bieden aan het veiliger, gezonder en duurzamer maken van de wereld?

Kom dan werken als:
Strategisch adviseur onderzoeksbeleid
bij de Universiteit Twente.

Wat je gaat doen

Als strategisch adviseur onderzoeksbeleid signaleer en analyseer je complexe interne en externe ontwikkelingen en zet deze om in tastbare adviezen, vernieuwende strategieën of beleid voor het College van Bestuur, faculteiten en onderzoeksinstituten. Daarbij fungeer je tevens als hun sparringpartner. Je stuurt op een coachende manier strategische en tactische projecten aan en onderhoudt contacten en netwerken op het gebied van onderzoek, kennisoverdracht en innovatie.  Je definieert ambities en voert de regie op voortgang en resultaat. Zo richt je je onder meer op het versterken van impactvolle onderzoeksprogramma’s, met partners als bijvoorbeeld de VU en 4TU en andere toekomstige strategische partners. En op het strategisch benutten van financieringsinstrumenten voor onderzoek. Ook agendasetting en lobby bij ministeries, NWO, koepelorganisaties en de Europese Commissie maken onderdeel uit van de functie.

Profiel

Een ondernemende, resultaat- en impactgerichte adviseur, tevens leuke collega en teamspeler.

Iemand die graag vooruit wil. Ambitieus maar ook realistisch is en die doorvraagt en nieuwsgierig blijft, zaken niet voor vanzelfsprekend aanneemt. Die transparant is over wat hij of zij wel doet, en wat juist niet en op die manier ook zijn/ haar eigen grenzen bewaakt. Iemand die verschil wil maken en waarde wil toevoegen. Die makkelijk en soepel kan presenteren en schrijven, maar geen dossiertijger is die vooral achter het bureau beleidsnotities zit te typen. Iemand die goed kan relativeren, positief-constructief kan omgaan met weerstand, Iemand die enthousiasme brengt en een positieve inborst heeft.  Die een gunfactor heeft en die op een subtiele manier draagvlak krijgt voor standpunten. Die zich prettig voelt in situaties waar verandering, onduidelijkheid en onzekerheid de regel is. Zich bewust is van de eigen competenties, maar ook weet waar ontwikkeling wenselijk en nodig is. Die de kar kan trekken en de opdrachtgever kan meenemen, die zich dienstbaar opstelt aan team en/of opdrachtgever en zowel kan functioneren als projectleider als projectmedewerker. Die gewend is om kennis en ervaring te delen en zo collega's naar een hoger niveau kan brengen.

Wat we verder vragen

Als gezochte kandidaat word je enthousiast van het bovenstaande en heb je je herkend in de beschrijving.

Daarnaast beschik je over:

  • WO werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • Goede beheersing van het Engels op C1 of C2-niveau;
  • Ervaring als strategisch adviseur of programmaleider, in een voor deze functie relevante organisatie;
  • Ervaring in “het Haagse” of “het Brusselse” is een pre (maar geen must);
  • Aantoonbare interesse, ook blijkend uit de motivatiebrief, in onderzoeksbeleid en het werken in de universitaire wereld.

Ons aanbod

De Universiteit Twente biedt een afwisselende en impactvolle baan waarbij je veel professionele ruimte en ontwikkelingsmogelijkheden krijgt. De functie is ingeschaald volgens de cao Nederlandse Universiteiten in schaal 12 of 13 (max schaal 13: € 6.421,--), afhankelijk van je ervaringsniveau. Daarnaast biedt de UT uitstekende faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsbonus van 8,3%. Het betreft bij de start een jaarcontract met de intentie om dit daarna om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. Van de eindkandidaten kunnen referenties worden nagetrokken.

Praktische noot: mocht je niet in Oost Nederland wonen, dan hoeft dat geen belemmering te zijn. Gemiddeld zul je 2 dagen per week in Enschede zijn, de overige dagen kun je elders werken en zul je met regelmaat op pad zijn in het binnen- en buitenland.

Informatie en aanmelding

Voor deze werving & selectieprocedure is het externe bureau Lohman Advies ingeschakeld. Wil je  informatie over de vacature en de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op contact met Sanne Lohman van Lohman Advies, tel: 088 - 323 02 20. Wij ontvangen je motivatie en curriculum vitae graag uiterlijk 30 september 2021 per e-mail op: adviseuronderzoeksbeleid@lohmanadvies.nl of reageer via onderstaande button. Ook deze sollicitaties worden doorgestuurd naar Lohman Advies.

Op basis van de CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met Sanne Lohman van Lohman Advies via MS Teams. De best passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de selectiecommissie van de UT, die bepaalt wie worden uitgenodigd voor de selectiegesprekken bij de UT.

Over de afdeling

De Universiteit Twente

Het hoger onderwijs verandert de komende jaren ingrijpend. De Universiteit Twente (UT) wil een leidende speler zijn in deze ontwikkeling. Dat vraagt om een nieuwe manier van werken met focus op experimenteren, pionieren en nauwe samenwerking. De UT wil, aan de hand van de Shaping 2030- strategie, de eerste People First University of Technology zijn. Deze verandering resulteert in nieuwe strategische UT-brede projecten en programma’s, in samenwerking met andere instellingen voor hoger onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven.

Directie Strategy & Policy

De strategisch adviseur onderzoekbeleid maakt onderdeel uit van het cluster Research & Knowledge Transfer (5 m/v),  dat samen met drie andere clusters weer onderdeel uitmaakt van de directie Strategy & Policy (35 m/v).

De directie Strategy & Policy is de spin in het web tussen het College van Bestuur, faculteiten en onderzoeksinstituten. De directie heeft als opdracht de positie van de UT op het gebied van onderwijs, onderzoek, en internationalisering te versterken. Belangrijke pijlers daarbij zijn: projectmatig werken, sterke en professionele adviesvaardigheden, samenwerking tussen clusters en het versterken van externe netwerken. Daarnaast is de directie verantwoordelijk voor enkele “flagship projects”: Shaping 2030 en ECIU University (waarin de directie vorm geeft aan het prestigieuze European Universities project).

De cultuur bij de directie, maar overigens ook bij de Universiteit Twente als geheel, kenmerkt zich als prettige, ondernemend en laagdrempelig. Een informele en gedreven club mensen, die er met veel plezier werken.

Over de organisatie

Strategy & Policy (S&P) is een van de centrale serviceafdelingen van de UT. Wij coördineren de formulering, vormgeving, monitoring en bijsturing van de strategie en centrale beleidsprogramma's van UT. Intern leggen we verbindingen en nauwe banden tussen het College van Bestuur, faculteiten en wetenschappelijke instituten. Extern bouwen we aan sterke relaties met andere universiteiten, hogescholen en andere belanghebbenden. De afdeling S&P werkt met vijf clusters die zich samen inzetten voor de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie en van de internationalisering van UT: Onderwijs (Education, ED), Onderzoek en Valorisatie (Research and Knowledge Transfer, RKT), Internationalisering (International Affairs, IA), Beleidsmonitoring (Policy, Data and Analytics, PDA) en ECIU University. Ons overkoepelende doel is om UT in alle facetten af te stemmen op onze missie en visie: een ‘people-first' technische universiteit die de samenleving met duurzame oplossingen sterker maakt.

Als werkgever biedt de Dienst S&P werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Strategisch adviseur onderzoeksbeleid
Klik hier om te solliciteren