Zie Alle vacatures

Linux beheerder/Software ontwikkelaar (1.0 fte)

Invloed van corona op sollicitatieproces

De vakgroep Applied Mechanics van de faculteit Engineering Technology bestaat uit de leerstoelen Nonlinear Solid Mechanics, Applied Mechanics and Data Analysis, Precision Engineering en Dynamics Based Maintenance. Binnen deze vakgroep worden rekenmodellen ontwikkeld voor de simulatie van mechanisch gedrag van constructies en van productieprocessen. Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van een Linux rekencluster en werkstations met  commerciële dan wel zelf ontwikkelde software. Binnen de vakgroep heerst een informele sfeer in een jong en internationaal team van wetenschappers.
Voor deze vakgroep zoeken we een veelzijdige medewerker met een passie voor computersystemen en softwareontwikkeling die de hardware en software van de vakgroep up-to-date kan houden en de onderzoekers van de groep kan ondersteunen bij het gebruik hiervan. Als IT-specialist binnen het team heb je een beslissende invloed op de aanschaf van hardware en de opzet van op Linux gebaseerde ontwikkelsystemen.

Functieomschrijving

 • Beheer van de Linux servers van de vakgroep, waaronder het signaleren en verhelpen van problemen of knelpunten.
 • Installatie en configuratie van diverse applicaties.
 • Ondersteunen van de gebruikers van de Linux servers.
 • Software ontwikkeling en ondersteuning voor eigen software van de groep.
 • Opzetten van software-ontwikkelomgevingen voor versiebeheer, configuratiemanagement en regressietests van de eigen software.
 • Adviseren van het management over benodigde of gewenste IT aanpassingen.
 • Zorgen voor correcte beheer-documentatie voor de Linux systemen van de vakgroep.

Profiel

 • Je hebt een HBO diploma Informatica of beschikt over vergelijkbare kwalificaties op basis van ervaring.
 • Je beschikt over relevante kennis en ervaring in systeembeheer en softwareontwikkeling.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bezit kennis van programmeertalen zoals bijvoorbeeld C, C++, Fortran en Python.
 • Je bent iemand die zelfstandig kan werken, problemen oplost en het bedenken van oplossingen als uitdaging ziet.
 • Je kunt goed samenwerken en meedenken met onderzoekers en neemt zelf initiatieven.
INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof.dr.ir. Ton van den Boogaard, 053-4894785, a.h.vandenboogaard@utwente.nl en Dhr. Nico van Vliet, 053-4892483, n.vanvliet@utwente.nl
Informatie over de leerstoelen is te vinden op: https://www.utwente.nl/en/et/ms3/research-chairs/

Je sollicitatie, voorzien van een CV en korte motivatiebrief, kun je indienen via onderstaande link. De sluitingsdatum voor deze vacature is  31 augustus 2020.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende fulltime functie, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU; het salaris bedraagt maximaal € 4.012,- per maand afhankelijk van opleiding en ervaring. 
Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Universiteit Twente: Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

De faculteit Engineering Technology (ET) is één van de vijf faculteiten van de Universiteit Twente met circa 1800 bachelor- en masterstudenten, 400 medewerkers en 150 promovendi, verdeeld over de drie opleidingen Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. De afdeling Civiele Techniek verzorgt de BSc-opleiding Civiele Techniek en de MSc-opleidingen Civil Engineering and Management en Construction Management and Engineering.
Linux beheerder/Software ontwikkelaar (1.0 fte)
Klik hier om te solliciteren